Politisk pres imod Bahrain-løbet

Den vedvarende uro i Bahrain har nu fået en række engelske politikere til at tale imod afholdelsen af løbet.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 12/2 2012 klokken 13:02

Selv om holdene i Formel 1 siger at FIA og Bernie Ecclestone bestemmer om løbet i Bahrain skal afholdes i år, er der andre der nu taler åbent imod det.

At lokale menneskerettighedsgrupper i Bahrain taler imod det, er ikke nyt. Det har de gjort hele tiden, og myndighederne i Bahrain bruger stadig deres bombastiske fremgangmåde til at berolige dem, eller slå dem ned om man vil.

Netop myndighedernes manglende fantasi og vilje til at bruge fredeligere midler i deres parlamentarisme overfor demonstranterne har nu fået 1 parlamentsmedlem samt en række medlemmer af det engelske overhus til at skrive et åbent brev til avisen, The Times.

Brevet lyder:

”Vi ser med bekymring at Formel 1 planlægger at afholde deres løb i Bahrain i april. Den politiske krise er en fortsat årsag til ustabilitet i golf-regionen, og de manglende tiltag for at sikre en politisk løsning er en stor bekymring for dem der ønsker større demokratisk påregnelighed i Bahrain.

”Givet den nuværende situation med daglige protestaktioner og tab af civile liv som følge, mener vi ikke at det er et godt tidspunkt for Formel 1 at tage tilbage til Bahrain.

Indtil der laves omfattende tiltag til at reformere demokratiske, strafferetslige og juridiske processer, kan hverken internationale observatører eller den lokale Bahrainbefolking have tillid til at Bahrain er på den rette vej til at opnå politisk stabilitet.

Vi opfordrer derfor FIA til at genoverveje deres beslutning angående afholdelsen af Bahrains Formel 1 Grand Prix.”

See you in Bahrain Copyright BMW Sauber

Det åbne brev er udsendt af følgende personer: Lord Ahmad of Wimbledon, Lord Ahmed of Rotherham, Lord Alton, Lord Avebury, Baroness Faulkner of Margravine, Lord Hylton, Caroline Lucas MP og Lord Boswell.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Jerez test – Hvordan gik det? Pirelli testede mest »