Magnussen et vigtigt skridt nærmere F1-sæde

Det lugtede af noget interessant, da Kevin Magnussen i 2010 blev optaget i McLaren Mercedes ”Driver Development Programme”, og nu har den 19-årige kører allerede taget næste, vigtige skridt på vejen mod et sæde i Formel 1.

Kevin Magnussen i Barcelona . Copyright GP2 Series

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 14/2 2012 klokken 18:02

Talentfulde Kevin Magnussen har i dag taget et vigtigt skridt nærmere drømmen om at træde i sin fars, Jan Magnussens, fodspor og dermed sidde i en McLaren Formel 1-racer. Nu er han optaget i teamets Young Driver Programme.

Den 19-årige kørers nye rolle bliver i første omgang forskellige stadier som en forberedelse til overhovedet at køre i en Formel 1-racer. Programmet indbefatter bl.a. motorsupport og endelig muligheden for at køre en McLaren MP4-27 i Young Driver F1 testen senere på året.

Magnussen vil komme under supervision af testkørerne Gary Paffett og Oliver Turvey, men før han kan gøre sig håb at sætte sig til rette i en sølvfarvet F1’er, skal han først blive fortrolig med McLarens simulatorprogram. Her får den unge dansker mulighed for at evaluere MP4-27’s tekniske fremskridt såvel som at blive fortrolig med den måde, simulatoren arbejder på.

Kevin Magnussen i Barcelona. Copyright GP2 Series

De sidste par år har været begivenhedsrige for unge Magnussen. Således blev han optaget i McLarens ”Driver Development Programme” i 2010, og sidste år sluttede han sin debut i det britiske Formel 3-mesterskab med at sætte otte pole positioner og vinde hele syv løb. I 2012 vil Magnussen kombinere sin nye rolle hos McLaren med fuldtidsbeskæftigelse som løbskører i World Series by Renault.

Ikke uden grund er den 19-årige kører en af dagens gladeste unge mænd.

”Jeg er rigtig glad for den nye aftale med Vodafone McLaren Mercedes” fortæller Kevin. ”Teamet har indtil nu vist mig en stor tillid og jeg føler, det her er et stort og vigtigt skridt på vejen mod min drøm om at blive verdensmester i Formel 1."

"Man arbejder under stort pres i Formel 1 og der er masser af data, som konstant skal behandles og alle der ønsker at nå Formel 1, skal kunne mestre alle de tekniske aspekter der er og det hjælper McLaren med, at forberede mig til. Det her er en kæmpe mulighed og en stor drøm, der går i opfyldelse”.

Kevin Magnussens anden F3-sejr på Snetterton 2011 og køreren ser meget gerne samme type flag foran sig i Formel 1.

”At få lov at køre en Formel 1 racer i en rigtig Formel 1 test, for et af de bedste teams nogensinde er en drøm i sig selv. Jeg vil glæde mig sindssygt meget til den test, men lige nu fokuserer jeg på at vinde World Series by Renault i 2012. Alt hvad jeg derudover rører ved, skal bruges til at forberede mig optimalt til den test. Jeg flytter i næste måned til England, så jeg kan bo tættere på McLaren, da jeg kommer til at bruge rigtig meget tid der”.

Kontraktforhandlingerne med McLaren har stået på i mere end to måneder og Magnussens manager, Dorte Riis Madsen, er glad og tilfreds over, at der nu endeligt er sat en underskrift på aftalen.

"Alt er kørt i stilling for Kevin. Det er alene op til ham selv, om han om et par år sidder fuld tid i en McLaren-racer. Det er et kæmpe pres, men det pres har jeg tillid til, at han kan tackle.”

”Det har været meget svært at nå hertil. Men det er i virkeligheden først nu det hele starter. Det er helt afgørende for Kevins fremtid, at være sig dette bevidst. Alt omkring Kevin skal perfektioneres, så vi kan leve op til den tillid, vi er blevet vist og matche McLarens ultimative niveau", siger Dorte Riis Madsen.

McLarens teamchef, Martin Whitmarsh, har tydeligvis stor tiltro til sit nyansatte talent, men danskeren fik dog ikke billetten blot fordi han er en flink fyr.

Kevin Magnussen. Copyright GP2 Series Media

”Racing er Vodafone McLaren Mercedes’ kerneforrretning. Ved at give unge kørere mulighed for at opfylde deres drømme, bliver vores Driver Development Programme en strategisk investering i forretningens fremtid og sporten som et hele,” udtaler Whitmarsh.

”Vi har været glade for Kevins fremskridt, talent og arbejdsmoral indtil nu. Det er det helt rigtige tidspunkt for ham at tage det næste skridt, og vi ser frem til at hjælpe ham med at få al den erfaring, som han har brug for,” slutter teamchefen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Webber som verdensmester i 2012 Ecclestone holder fast i Bahrain »