• Forside

Dårlig dag for Ferrari

Det startede udmærket for Ferrari, men torsdagens frie træninger sluttede skidt for Ferraris to kørere Felipe Massa og Michael Schumacher. Der skal arbejdes meget med opsætningen af 248F1 modellen for at Ferrari kommer til at starte der, hvor Ferrari forventes at kvalificere sig.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 25/5 2006 klokken 20:05

Michael Schumacher sagde efter den anden træning, at

”Det er tydeligt, at vi ikke kan være tilfredse med det vi har set i dag, men resultaterne kan delvis besvares af det faktum, at vi kun brugte et sæt dæk i dag i modsætning til mange andre kørere. Jeg prøver dog ikke at skjule, at situationen ikke ser god ud.”

”I øjeblikket er vi for langsomme og vi er nødt til at studere vores data for at finde ud af hvorfor. Der er en del arbejde at gøre, men vi har erfaring nok til sådan en situation. Min nye køredragt (den farverige køredragt med gule farver og hvide stjerner)? Det er bare for sjov. En ide som jeg fik ved Madonna di Campiglio i vinters. Den giver lidt mere kulør.”

Felipe Massa sagde efter den anden træning, at

”Det var ikke nogen god dag for os. Vi har en del arbejde foran os for at være konkurrencedygtige til kvalifikationen og racet. I de to timers frie træning arbejdede vi primært på at finde den rette balance i bilen, samt at vurdere de to dæktyper vi har til rådighed.”

”Vi har behov for et dæk, der er hurtigt i kvalifikationen, men også konstant i løbet. Nu vil vi analysere alle data for at finde det rette kompromis og denne gang har vi en ekstra dag til at kigge dem igennem.”

Jean Todt sagde følgende efter dagens frie træninger, at

”Det er altid spændende at komme tilbage til Monaco for Grand Prixet, hvor byens gader bliver overdraget til Formel 1 bilerne. Som sædvanlig arbejdede vi på at sammenligne vores to Bridgestone dæktyper og på at finde den bedste opsætning til vores biler. Nu vil vores ingeniører sætte sig ned og bruge aftenen og i morgen på at finde den rette opsætning til kvalifikationen og løbet.”