Dansk udfordrer til Kevin Magnussen

Der har været meget fokus på Kevin Magnussen, der i starten af februar blev kåret som årets kører. En kører, der er røget lidt i glemmebogen, men i dag står frem som udfordrer til Little Mag er Marco Sørensen. Han skal også deltage i Formel Renault 3.5-mesterskabet.

Marco Sørensen . Copyright ATS Formel 3

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 2/3 2012 klokken 15:03

Marco Sørensen tog fusen på de fleste, da han i 2009 blev præsenteret som juniorkører i Renaults talentprogram, men de interne problemer hos Renault-holdet med ’Crashgate’ ændrede med et det hele.

Charles Pic, Marco Sørensen og Davide Valsecchi blev præsenteret som Renault juniorkørere i 2009. Charles Pic skal i år køre for Marussia.
Copyright Renault F1


Talentprogrammet blev næsten lukket, sponsorerne forsvandt og holdet kæmpede i måneder for overlevelse indtil Genii Capital købte holdet. Resultaterne var helle ikke blændende, men det blev bl.a. til en sejr i Formel Renault 2.0 på Hungaroring.

2010 og 2011 blev brugt i den tyske F3-serie German Formula 3 Cup, og sidste år var Marco Sørensen fast mand på podiet, dog sjældent helt på toppen, men det skete da.

Marco Sørensen stod øverst på podiet i Hungaroring.
Copyright Renault Sport


Vinder af den tyske F3-serie blev Richie Stanaway, og ham kommer Marco til at bruge en del tid sammen med, mere om det længere nede. Han deltog også som gæstekører i det tidligere stærke F3 Euro Series, hvor han tog en sejr foran de etablerede kørere.

Marco Sørensen med rivalen fra det tyske F3-mesterskab Richie Stanaway
Copyright Renault Sport


2011 sluttede med at Marco testede i Formel Renault 3.5 og satte nogle flotte tider, og så har der ellers været stille.

Altså lige indtil i dag, hvor man på Autosport kan læse, at Charouz-Gravity holdet er blevet omdøbt Lotus, og deres kørere Richie Stanaway og Marco Sørensen blev præsenteret.

Det gør 2012 til et rigtigt duelår for ikke nok kommer Marco Sørensen til at kæmpe med Kevin Magnussen, samtidig får Marco muligheden for at måle sig med Richie Stanaway i ens materiel, og da hele mesterskabet får nyt chassis, så starter alle hold på samme bund.

Marco Sørensen
Copyright Renault Sport


Chassiset er et Dallara T12, motoren leveres af Zytec og yder 550 hk og så får bilerne i år et DRS-system lignende det fra Formel 1.

Mesterskabet bliver transmitteret live på de to Eurosport-kanaler, og med danske kommentatorer, er der god mulighed for at følge vores danske talenter deltage i kampen om ikke bare mesterskabet, men også den Formel 1-test hos Lotus, der venter vinderen af mesterskabet.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Sir Frank træder tilbage Lotus tilbage på sporet »