McLaren er superglade

Det blev en 1-2 pole position efter dagens kvalifikation til McLarens Lewis Hamilton og Jenson Button. For McLaren er resultatet ekstra specielt, selv om de har taget pole en hel del gange før. Men det er 3½ år siden de sidst havde en 1-2.

Lewis Hamilton . Copyright McLaren Media

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 17/3 2012 klokken 18:03

McLaren har sendt en pressemeddelelse ud efter dagens kvalifikation. Det er der som sådan ikke noget nyt i, men det er et stykke tid siden glæden har været så stor. For det var ikke kun en pole til McLaren, det var et nederlag til Red Bull Racing.

Lewis Hamilton i sin McLaren havde fået strammerne elastikkerne ekstra til kvalifikationen.
Copyright McLaren Media


Lewis Hamiltons pole position efterfulgt af Jenson Button i P2 er den første til det britiske hold, siden Heikki Kovalainen scorede sin (foreløbig) eneste sejr i Formel 1. Vi skal altså tilbage til Ungarn 2008 for at finde den sidste 1-2 i kvalifikationen til McLaren.

Hamiltons pole er den 20. for den farverige kører. Det er samtidig McLarens 148. pole, men kun den 23. for Vodafone McLaren Mercedes. Det er pole nummer 69 for McLaren-Mercedes kombinationen, og så er det den første 1-2 Lewis og Jenson har taget.

Lewis Hamilton og Jenson Button tog en McLaren 1-2
Copyright McLaren Media


Jo McLaren var glade for kvalifikationsresultatet. Med Red Bull-kørerne helt nede på tredje startrække, og Mark Webber foran verdensmesteren, så er det ikke umuligt at sejren kommer til det britiske hold i morgen.

Skulle det ske, så bliver det McLarens 176. sejr i holdets mangeårige historie.

edit: De dygtige læsere af BMF1 har påpeget, at McLaren havde en 1-2 i kvalifikationen til Europas GP i Valencia i august 2009. Den har McLaren selv misset.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Australiens GP: Før løbet Sergio Perez straffet »