Australiens GP: Før løbet

Så fik vi skudt 2012 sæsonen i gang, og det skete med manér under dagens kvalifikation. Det tegner til at blive en rigtig spændende sæson og et hæsblæsende løb i morgen.

Lewis Hamilton . Copyright Mercedes AMG

Af: Lea Petersen (2) (lap_old@bmf1.dk) d. 17/3 2012 klokken 17:03

Det var en stor fornøjelse at tænde for fjernsynet her til morgen (det noget tidlige tidspunkt og min ikke helt appelsinfri tilstand til trods). Kvalifikationen i dag var nemlig den første rigtige indikator for styrkeforholdet mellem de respektive hold og kørere.

Jenson Button Copyright Mercedes AMG

Lewis Hamilton og Martin Whitmarsh Copyright Mercedes AMG

McLaren ser meget stærke ud efter træningerne og ikke mindst efter dagens kvalifikation. Hamilton var den eneste mand i dag under 1.25, og det sikrede ham på fornem vis årets første pole position, skarpt efterfulgt af holdkammerat Jenson på P2.

Sebastian Vettel Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Mark Webber Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Sebastian Vettel Copyright Getty Images/Red Bull Racing

For første gang siden 2009 kvalificerede Vettel sig dårligere end top 4. Det betyder at han starter fra P6 i morgen – lige efter hjemmebanehelten Mark Webber.

Mercedes Teamchef Ross Brawn Copyright Mercedes AMG

Michael Schumacher Copyright Mercedes AMG

Efter kvalifikationen tidligere i dag, hvor Mercedes tog henholdsvis P4 og P7, mødte både Red Bull og Lotus op på Charlie Whitings kontor for at klage over Mercedes’ bagvinge, som de mener er i mod reglementet. Ifølge dem er det køreren, som styrer bagvingen, og hvis dette er tilfælde, er vingen ikke lovlig i forhold til reglementet. Mercedes vedbliver dog med at sige, at det ikke er tilfældet, og at køreren ikke kan styre den selv. Meget tyder på, at Mercedes har fundet en smart måde at løse problemet med den manglende downforce på, og det lyder i mine øre en smule hult, når især Red Bull brokker sig, for hvem er det lige, der har fundet de smarte smuthuller de sidste par år?

Kimi og Romain med lokale skolebørn Copyright Lotus GP

Noget længere nede på gidden finder vi den tilbagevendte finne, Kimi Raikkonen, som nåede ikke rundt på en sidste omgang i Q1, og derfor ender han overraskende nok med at skulle starte fra 18. position i morgen. Til gengæld klarede holdkammerat Romain Grosjean dagens kvalifikation til UG med kryds og slange og alle mulige andre geometriske former. Han var flyvende i sin Lotus racer og fik kvalificeret sig til P3. Det skal blive spændende at se, hvad den unge franskmand/schweizeren kan gøre det til i morgen.

Kaffebryggerne Felipe og Fernando ved en lokal Shell-event Copyright Ferrari Media

Ferraris præstation i dag var ikke ligefrem prangende. Under Q2 kørte Alonso en tur i gruset, og han formåede ikke at kommunikere til de omkringstående marshalls, at de skulle skubbe ham tilbage på banen, så han kunne køre videre, og det var derfor en meget sur og skuffet spanier, som blev kørt tilbage til pitten bagpå en knaldert. Han starter P12 i morgen, men selvom Alonsos kvalifikation sluttede i gruset, formåede han alligevel at kvalificere sig bedre end holdkammerat Felipe Massa på P16.

Nogen der ikke kommer til at stille til start i morgen er HRT. Hverken Pedro de la Rosa eller Narain Karthikeyan var i stand til at sætte en til, der var inde for 107 procents reglen. Meget skuffende for det spanske hold, der dog (uden at træde nogen over tæerne) må siges at være et af årets absolutte bundhold.

Husk nu at stille vækkeurene til kl. 7 i morgen, og gerne halvanden time inden, så i også får optakten med. Jeg forudsiger at vi har et rigtig spændende løb i vente!
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Australiens Grand Prix Kvalifikation - Hamilton på McLaren er superglade »