Australiens GP. 2. frie træning. Schumacher hurtigst

Årets anden frie træning er afviklet og Mercedes AMG raceren viste igen stor styrke. Michael Schumacher endte som den hurtigste, men mest overraskende var det, at Nico Hulkenberg endte som nummer to.

Michael Schumacher . Copyright Pirelli

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 16/3 2012 klokken 10:03

Første træning blev afviklet på en våd bane, der i den sidste halve time var tør nok til at der blev kørt med slicks (dæk uden mønster, red.).

Denne anden træning var desværre en del mere våd, hvilket betød at det stadig regnede da de grønne lamper blev tændt og årets anden træningssession officielt blev åbnet.

Det betød at der ikke ligefrem var kø ved udkørslen hvor det var Perez i den ene Sauber racer, der var den første der lige skulle ud og afprøve forholdene, dog blot 4 minutter inde i sæssionen. Her kunne man se, at der var rigtigt meget vand på banen og at træning ikke ville give ret megen viden om bane og bil.

Et kvarter inde i træningen kom Karthikeyan på banen. Han havde motorproblemer i første træning, hvilket betød at han kun kom en halv omgang, mens de la Rosa i den anden HRT slet ikke kom ud.

Ud over HRT er der begyndt at komme biler på banen. Toro Rosso har begge deres kørere ude og der er franske Vergne der er den hurtigste af de to.

Ricciardo tager sig en svingom i Toro Rosso raceren, hvilket er tæt på at sætte den i barrieren, men han redder den og kommer tilbage på banen igen uden problemer.

En halv time inde i træningen, er banen blevet så tør, at det nu er tilladt at anvende DRS, så der er håb forude for at vi kan se noget brugbart.

Kort efter det er blevet tilladt at anvende DRS, sætter Massa en ny hurtigste tid. Alt andet ville vel også være skuffende, da Ferrari på dette tidspunkt, er det eneste tophold på banen. Alonso har dog problemer med at få sin Ferrari til at stå fast og må flere gange bruge alt talent for at holde den på banen.

Banen var på dette tidspunkt ved at tørrer hurtigt op, hvilket Jenson Button beviste ved at rykke næsten to sekunder af den hidtil hurtigste tid, omtrent halvvejs inde i den anden træning.

For Webber var det dog ikke så godt, da han kørte af i sit forsøg på at sætte en hurtig tid, han kommer dog tilbage på banen og i garagen for at få set bilen efter for skader. Samtidig melder Vettel ind, at banen er næsten klar til at de kan komme ud på sliks.

Schumacher og Perez skiftes til at sætte hurtigste omgang. De lader begge til at nyde banen og deres biler.

Med 26 minutter tilbage, kom Karythikeyan ud som den første på slicks, hvilket udløste et spontant bifald. Selvom inderen er den første ud på de hurtigere sliks, sker der ikke et mirakkel for HRT raceren, hvilket betyder at Karythikeyan kun placere raceren ind som nummer 19.

Holdkammerart de la Rosa ser ud til at misse endnu en træning, da han holder i garagen med hydrauliske problemer. Det er skidt for HRT, der på dette tidspunkt kun har formået at teste med en racer og tilmed kun få omgange.

Med 15 minutter tilbage kommer Sebastian Vettel på banen som den første på bløde dæk. Spændende træk fra Red Bull.

Vettel sætter hurtigt den hurtigste tid, men han er dog kun 0,2 sekund hurtigere en Perez, der er på de hårde sliks. Deres tider er dog langt fra de tider der blev sat under første træning.

I de sidste minutter blev der dog sat en del bedre tider, hvilket betød at Vettel endte helt nede på plads nummer 10.

Hülkenberg stod pludseligt med den hurtigste tid, da det ternede flag blev viftet, men en ældre tysker i en Mercedes var stadig ude på en flyvende omgang, hvilket betød at Hulken måtte nøjes med næst hurtigste tid, efter Michael Schumacher nappede den hurtigste på allersidste omgang.

De meget anderledes omstændigheder betød, at vi fortsat ikke kan se hvor holdene ligger i forhold til hinanden. Jenson Button har kørt den hurtigste tid i år, men han endte helt nede som nummer 15 i anden træning.

Nu vil vi så se en masse pressemeddelelser der vil prøve at fortælle os, at alle har styr på situationen, nok med undtagelse af HRT, og at de er meget tilfredse med resultatet af de to træninger, alt taget i betragtning.

BMF1 ser dog, at det er de allerede udnævnte hold, Red Bull, McLaren, Mercedes og Ferrari, der ser ud til at have størst overskud, mens Sauber og Force India begge ser overraskende stærke ud. Lotus lader dog til at have problemer, men det ser ud til at være mekanisk, hvilket de forhåbentligt får styr på.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Paffett hos Force India i Australien HRT i store problemer »