Australiens GP. Løbet LIVE

Med Sebastian Vettel nede som nummer 6, Grosjean som nummer 3 og Hamilton på pole, er der lagt op til noget nyt og spændende når vi nu her lukker op for Formel 1 sæsonen 2012.

Løbet LIVE. . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 18/3 2012 klokken 06:03

McLaren ser ud til at være i storform og har med to suveræne kvalifikationstider fra holdets to kørere, har sikret holdet de to forreste startplaceringer.

Hos Lotus var der store forventninger til Kimi Raïkkönen, der skulle vise at det gamle Renault hold, havde gjort det rigtige ved at få den finske verdensmester tilbage på gridden, men det var Grosjean i den anden Lotus, der sikrede overraskelsen ved at placerer sig ind som nummer 3 på gridden.

Rygter om at Mercedes AMG holdet havde lavet en helt speciel vinderbil, viste ikke helt at være nok til at sikre dem pole, men at de er med helt fremme, er der så absolut ikke nogen tvivl om. Det bliver spændende at se hvad den gamle verdensmester Michael Schumacher kan med den nye Mercedes.

Men størst fokus er der på Sebastian Vettel, der sidste år var totalt dominerende i Formel 1, men som nu er udenfor top tre og tilmed efter Webber.

Ferrari, der havde den værste kvalifikation i mange år, skal ud og vise at det var en fejl i deres set up og at de har en fantastisk løbs bil. Hvis de altså har det.

Vi er nu ved at gøre klar til starten og bilerne er linet op på gridden, der heldigvis er tør, så vi kan få et uforstyrret billede at styrkeforholdet i Formel 1, som det ser ud i denne weekend.

Bilerne sendes ud på opvarmningsomgangen. Alle klarer den del uden problemer.

Der lines op på gridden og vi er nu meget tæt på at være klar til at overvære årets første Formel 1 løb.

Lamperne tændes
Lamperne slukkes Formel 1 bilerne skyder fa sted og de to McLaren racere holder fronten, men med Button i front.

Schumacher, Rosberg og Vettel går forbi Grosjean, der har byttet sin 3 plads ud med en 6 plads.

Webber beskadiget under starten og er nede som nummer 9, mens Vettel går forbi Rosberg.

Kontakt mellem Maldonardo og Grosjean sender franskmanden ud af løbet med knækket sporstang.


Omgang 5 Jenson Button og Lewis Hamilton har skabt et pænt hul ned til Schumacher på trediepladsen, der er omkring 8 sekunder efter den førende allerede.

Vettel kommer for tæt på Schumacher og taber bagenden og er tæt på at tabe 4 pladsen.

Alonso er nu helt oppe bag Rosberg og indtager nu 6. pladsen.


Omgang 8 Jenson Button i front, er begyndt at ligge afstand til Lewis Hamilton i den anden McLaren. Der er næsten 4 sekunder mellem de to.

Sergio Perez i Sauber er rykket op på plads nummer 10, fra en startplacering som nummer 22, tilmed på de hårde dæk. Det kan gå hen og blive interessant at se hvor langt han kan tage den og hvor længe han kan blive ude i forhold til de øvrige på gridden.


Omgang 12 Schumacher misser en nedgearing og Vettel rykker op som nummer 3. Det ser ud til at have kostet Schumacher gearkassen og løbet.

Schumacher er ude.

Massa pitter med dækproblemer, tidligere end planlagt.

Omgang 13 Rosberg pitter, mens vi ser at Kimi Raïkkonen er rykket op som nummer 8.

Omgang 15 Der er virkelig gang i pitten. Webber pitter fra plads nummer 4 og får hårde dæk på.

Raïkkönen kører virkelig stærkt, men det gør Sebastian Vettel også, der på den seneste omgang har taget et sekund af Hamiltons forspring.

McLaren gør klar til pitstop og det er Button der kommer ind først.

Red Bull gør også klar. Vettel pitter og kommer ud på de bløde dæk, mens Button kom ud på de hårde dæk.

Omgang 18 Hamilton pitter, men et skidt kald, da han satte 3 sekunder til på sin sidste omgang, i forhold til de nærmeste forfølgere.

Alonso oppe som nummer 7, lige efter Vettel, men et stop nede.

Webber presser Rosberg hårdt.

Omgang 20 Perez ligger nummer 2, foran Hamilton der ikke kan komme forbi, hvilket betyder at Vettel nu er helt oppe i rykken af McLaren raceren.

Hamilton kommer forbi Perez, men Vettel kommer ikke lige forbi, hvilket giver Hamilton et lille hul igen.

Vettel nu også forbi og genoptager jagten på Hamilton.

Omgang 23 Perez holder Alonso tilbage, der virkelig ser ud til at få det bedste ud af Ferrarien, hvilket betyder at Rosberg i Mercedes raceren, får lukket hullet op til spanieren.

Alonso kommer forbi Perez i DRS zonen, Rosberg følger lige efter i den næste DRS zone og kom således bedst ud af den situation.

Omgang 26 Jenson Button holder fronten, selvom han melder ind om vibrationer fra dækkene. Hamilton er næsten 10 sekunder efter sin holdkammerat, mens Vettel kun er lige over et sekund efter Hamilton.

Vettel har omkring 4 sekunder ned til Alonso, der har lidt over 2 sekunder ned til Rosberg der bliver tæt forfulgt af Webber.


Omgang 29 Massa pitter for anden gang. Raïkkönen er rykket op som nummer 8 og ser bedre og bedre ud.

Webber er helt oppe i nakken af Rosberg, men han mangler topfart for at kunne komme forbi.

Maldonardo har lukket hullet op til Webber og ser faktisk hurtigere ud og kan ende med at tage dem begge.

Rosberg kører meget bredt, hvilket Webber også brokker sig over.

Det lykkes ikke for Webber at overhale Mercedesen, men Rosberg går i pit med 32 omgange tilbagelagt, så Webber igen har frit løb.


Omgang 33 Webber er glad for den frie luft foran sig og sætter hurtigste omgang. Vettel holder omkring 2 sekunder til Hamilton, der dog melder ind at han begynder at have problemer med sine bagdæk.

Omgang 35 Alonso pitter og kommer ud som nummer 8, lige efter Kobayashi og kun lige foran Perez.

Vettel henter ind på Hamilton og er nu kun lidt over et sekund efter Hamilton.

Button og Hamilton pitter på samme omgang og overlader 1. pladsen til Vettel, samtidig med der kommer sikkerhedsbil på banen, som følge af problemer med en Caterham racer der er parkeret på banen.

Vettel benytter denne gyldne mulighed til at pitte. Det var utroligt heldigt for Vettel og Red Bull, der nu er forbi Hamilton og helt oppe bag Button.

Omgang 40 Webber får besked om, at han er den hurtigste på banen og han bare skal sørge for at udnytte det de første 3 omgange efter sikkerhedsbilen rykker ind, da de er uden brug af DRS, hvilket understreger at Red Bull har problemer med topfarten.

Omgang 41 . Løbet er igen frit og Button rykker fra. Hamilton er helt oppe bag Vettel, dat samme er Webber bag Hamilton, mens Alonso ser ud til at have problemer med at følge med Webbers Red Bull racer.

Kobayashi går forbi Raïkkönen, mens Maldonardo ligger pres på Alonso.

Omgang 44 Jenson Button ser ud til at have totalt styr på dette løb og har lagt stor afstand ned til Vettel. Hamilton er indenfor et sekund efter Vettel, her hvor DRS nu må anvendes igen, hvilket ikke er godt for Vettel.

Hamilton kan dog ikke rigtigt gøre noget og Webber hænger også på.

Omgang 48 Hamilton er flyvende og presser Vettel hårdt.

Kontakt mellem Massa og Senna, hvilket sender Senna ud af løbet, måske også Massa, der har haft et rigtigt skidt løb.

Senna får listet bilen tilbage til pitten og kommer ud igen, mens Massa, der også kommer tilbage, kommer ind i garagen.

Omgang 52 Button holder sig fortsat komfortabelt i front, mens Hamilton ikke rigtigt kan gøre noget ved Vettel.

Webber presser på Hamilton, hvilket kan være årsagen til at briten ikke formår at presse den forsvarende verdensmester mere end han gør.

Alonso taber fortsat tid op til Webber, mens Maldonardo i Williams fortsat presser Alonso.

Rosberg, Raïkkönen og Kobayashi ligger i tæt duel.

Omgang 55 Vettel sætter hurtigste omgang og trækker fra Hamilton, mens Webber nu er helt oppe bag Hamilton, der er under pres for den sidste podieplacering.

Omgang 57 Webber ligger maksimalt pres på Hamilton med 2 omgange til mål.

Sidste omgang Der er pres på alle på nær Button, der har mere end 3 sekunder ned til Vettel.

Maldonardo oversatser i kampen mod Alonso og sætter Williams raceren grundigt i muren.

Mål Button vinder foran Vettel og Hamilton der formår at holde Webber bag sig.

Flere overhalinger på sidste omgang og kontakt mellem Rosberg og Perez, hvilket sender Rosberg ud af pointene, hvilket ikke viser noget i forhold til hvor gode Mercedes ser ud til at være.

Slut på et løb, hvor der ikke rigtig var spænding omring sejren, men hvor Red Bull viste at de ikke var så langt efter som kvalifikationen ellers gav indtryk af. Det samme gælder for Ferrari, der kan takke Alonso for et rigtigt godt resultat, mens Massas indsats absolut ikke kan godendes.

Tillykke til Jenson Button med sejr i årets første løb.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Sergio Perez straffet Mercedes afventer protest »