• Forside

Michelins direktør er død

I forbindelse med en fisketur er den nu afdøde Michelin direktør Edouard Michelins båd angiveligt sunket. Michelin er fundet, men man leder stadig efter endnu en person der var ombord sammen med direktøren.

Af: Joachim Dichmann (jd@bmf1.dk) d. 26/5 2006 klokken 23:05

I en officiel bekræftelse lyder det fra dækfabrikanten, at deres direktør er død i forbindelse med en fisketur. En talsmand for Michelin stod fredag aften frem og berettede om den ganske skrækkelige nyhed.

Ifølge autosport.com kender det lokale politi ikke til de nærmere omstændigheder vedrørende dødsfaldet, men bekræfter at de stadig leder efter endnu en person.

Edouard Michelin blev født i Paris i 1963. Efter at han i 1985 dimitterede som ingeniør, gik han direkte ind i familieforetagendet.

Hans vej til direktørsædet startede med at Edouard, under pseudonym, lærte alt om produktionen ved selv at trække i arbejdstøjet. Dernæst fulgte et job som produktionschef på en fabrik i Frankrig, hvorefter han rejste til USA for at blive direktør for Michelin i Nordamerika i 1989.

Edouard, hvis tip-tip oldefar grundlagde det franske dækmærke, var, af hans far, udset til at skulle være koncernens næste topdirektør, et job han havde fra 1999 og frem til i dag.

Det var Edouard Michelin, der satte gang i Michelins tilbagevenden til Formel 1, og det var Edouard der tog beslutningen om at trække sig, med udgangen af den indeværende sæson.


Edouard Michelin

Han udtalte i slutningen af sidste sæson: ”Gode resultater forbedrer firmaets image, fordi de er fantastisk test af vores udvikling. Med kun én dækfabrikant vil Formel 1 miste dens høje teknologi”.

”Vi har altid været imod manglende konkurrence mellem dækfabrikanterne. At fjerne noget af konkurrencen, er det første skridt mod en enkelt motorleverandør, og en enkelt chassisfabrikant, hvilket progressivt forvandler de nuværende løb til kedeligere løb."

Han vil blive husket for sin vilje til at skabe resultater, og ikke mindst for det positive opsving, som Michelinkoncernen oplevede med ham som styrmand.