• Forside

Den tredje frie træning - Alonso hurtigst

Den frie træning til det 64. Monaco Grand Prix, der køres i gaderne i Monte Carlo, er forbi. Træningen blev vundet af Fernando Alonso efterfulgt af Michael Schumacher og Giancarlo Fisichella. Helt pinligt ligger Jarno Trulli som nummer 19 og Ralf Schumacher som nummer 21.

Af: JPU (jpu@bmf1.dk) d. 26/5 2006 klokken 16:05

Siden de frie træninger torsdag, er lederen af Michelin, Edouard Michelin, afgået ved døden i en alder af kun 43. Resten af weekenden vil naturligvis blive præget af denne ulykkelige hændelse.

Vejret i Monaco er godt med høj solskin. Luften er 23 grader varm medens asfalten er 30 grader celsius. Luftfugtigheden er på 68 % og der er vindstille.

Den første frie træning var ikke særligt intensiv udover en mindre brand i Kimi Räikkönens racer helt til slut i sessionen og blev vundet af Fernando Alonso. Alle tiderne fra den første frie træning finder du i her.

Den anden frie træning blev præget af en lang række af røde flag som gjorde at mange hold ikke fik gennemført hele deres tekniske program. Det er derfor sandsynligt at vi vil få en fri træning præget af mere aktivitet end vi er vant til. Specielt var der kaos hos BMW Sauber, der har haft et elektronisk problem, hos McLaren med den føromtalte brand og hos Ferrari der bare var for langsomme.


Christijan Albers, Midland MF1 Racing, Monaco Grand Prix

11:05
Og vi har allerede de første biler på banen, og det drejer sig som sædvanligt om piloterne fra de små hold samt Giancarlo Fisichella og Jacques Villeneuve.

Vi minder lige om at polerekorden er på 1:13.985 sat af Jarno Trulli i 2004 og at banerekorden, sat af Michael Schumacher samme år, er på 1:14.439.

11:10
Vi har nu fået den første tid og den er på 1'18,178. Der er kommet flere piloter på banen inklusiv de to Ferrarier.

Den bedste tid under den første frie træning var i øvrigt 1'16,703 sat af Fernando Alonso og for den anden frie var den 1'15,907 sat af Alexander Wurz.

11:15
Massa har nu overtaget den bedste 1'17,153 efterfulgt af Kimi Räikkönen og Michael Schumacher. Denne overtages dog straks igen af Räikkönen, Felipe Massa svarer prompte igen så den nu er nede på 1'16,818.


11:20
Michael Schumacher er også kommet i gang og han vil naturligvs være hurtigere end unge Massa, han sætter ny bedste tid: 1'16,502. Vi har stadig ikke set noget til hverken David Coulthard, Mark Alan Webber og Nick Heidfeld. Det er lidt overraskende at Quick Nick ikke er kommet på endnu, idet han fik testet meget lidt torsdag.

11:25
Vi har nu også fået de sidste tre piloter på banen. Fernando Alonso er hurtigt undervejs og sætter bedste tid i 1. sektor, han er dog langsommere end Michael Schumacher i anden men får sat den bedste tid 1'16,397. Han forstætter med endnu en hurtig omgang og sætter igen bedste tid i første sektor, men bremser så og opgiver sit forsøg.

11:30
Felipe Massa har over taget den bedste tid som nu er 1'16,263. Der er for tiden 10 biler på banen og top tre er, Felipe Massa, Fernando Alonso og Nico Rosberg. Jacques Villeneuve har på nuværende tidspunkt gennemføret 15 runder. Nick Heidfeld kun fire.


Scott Speed i Monacos gader

11:35
Og så har Michael Schumacher fået trykket speederen i bund. Han har lige forbedret den bedste tid til 1'14,376, og er således næsten 2 sekunder hurtigere end Giancarlo Fisichella og Felipe Massa der er på anden- og tredjepladsen og hurtigere end hans egen banerekord sat for 2 år siden.

11:40
Juan Pablo Montoya har nu også fået fart på bilen og han kommer ind på andenpladsen med tiden 1'14,785. efterfulgt af Kimi Räikkönen og Christian Klien. Michael Schumacher er nu kommet på banen igen. Kan han slå sin egen tid? Han forsøger 19,5 i første sektor er bedste tid 36.4 i anden er også rekord og med 1'14,031 har han sat den nye bedste tid.

11:45
Fernando Alonso har nu sat bedste tid: 1'13,823 lyder den på. Efter ham følger Michael Schumacher, Giancarlo Fisichella, David Coulthard, Nico Rosberg, Juan Pablo Montoya, Mark Alan Webber og Kimi Räikkönen.

11:50 De fleste biler er nu i garagen og gør sig formentligt klart til at teste opsætningen til kvalifikation der køres klokken 14:00

Jarno Trulli har i øvrigt kørt 17 omgange men ligger som nummer klat 4,351 sekunder langsommere end Fernando Alonso. Ralf Schumacher klarer det ikke meget bedre og er 4,037 sekunder efter. Det ser ikke godt ud for Toyota.

11:55
Der mangler kun 5 minutter og de fleste er kommet på banen, og gør klar til deres sidste forsøg.

Det lader til at både Williams og BMW-Sauber er bekymrede for holdbarheden af deres motorer, begge hold ligger med færrest omgange af feltet. Også torsdagens træning gav dem få kørte omgange.

12:00
Fernando Alonso sætter bedste tid i første sektor, men er for langsom i de to andre og hans bedste tid forbliver 1'13,823 som også er den bedste tid i denne frie træning og i øvrigt bedre end Jarno Trullis poletid fra 2004.


Ferrari i Monaco

Den frie træning er nu afsluttet, men alle piloterne benytter sig af lejligheden til at teste en start.

Træningen blev altså vundet af Fernando Alonso efterfulgt af Michael Schumacher og Giancarlo Fisichella. Helt pinligt ligger Jarno Trulli som nummer 19 og Ralf Schumacher som nummer 21.

Alle tiderne fra den tredje frie træning finder du i vores sædvanlige oversigt.

Vend tilbage her til siden ved 14:00 tiden hvor du kan følge kvalifikationen LIVE.

Har du ednu ikke fået nok Formel 1, så tag et kig på vores optakt.