Ingen tvinger holdene til Bahrain

Bernie Ecclestone melder nu ud, at han ikke vil tvinge nogen Formel 1 hold til at tage til Baharin, hvis de er i tvivl om at det er sikkert, hvilket åbner op for en aflysning af det omdiskuterede løb, som Ecclestone ellers længe har holdt fast i ville blive til noget.

Hispania Racing teamchef Colin Kolles i samtale med Bernie Ecclestone . Copyright Motion-Company

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 10/4 2012 klokken 11:04

Efter at det er komet frem, at mindst en anonym Formel 1 hold chef, har udtalt at han håber på, at Bahrains Formel 1 Grand Prix vil blive aflyst af FIA, melder Bernie Ecclestone nu ud, at han ikke vil tvinge nogen til at deltage i løbet, selvom han fortsat er overbevist om at det er sikkert at deltage.

Siden løbet sidste år blev aflyst som følge af uroligheder, har der været stor tvivl om at det ville blive gennemført i år.

Ecclestone har hele tiden holdt fast i, at der ingen fare var ved at gennemføre løbet, hvorfor han ikke kunne se en grund til at aflyse det igen, men vedvarende udmeldinger fra ørkenstaten har tydet på det modsatte.

At der skulle være tale om få rebeller, der lavede gadeuorden, kan meget vel være sandt, men meget tyder på, at de få rebeller, taler for den store brede befolkning, der føler sig undertrykt men som ikke har mod til selv at gå på gaden.

Senest er en politibetjent blevet såret af en hjemmelavet bombe, hvilket har fået medie bevågenheden til at blusse op og uroen blandt Formel 1 holdene til at brede sig.

Selvom Ecclestone ikke her melder ud, at løbet vil blive aflyst, er det stort set det han gør, ved at overlade det til holdene om at melde ud, om de vil deltage eller ej.

Det betyder at vi inden weekendens Grand Prix i Kina, kan forvente at FIA melder ud at Bahrains Formel 1 Grand Prix 2012 vil blive aflyst.

Hvis det ender sådan, kan vi næppe forvente at finde løbet på kalenderen for 2013.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Webber klar til endnu en sæson Sauber annoncerer afløser »