Kinas GP: 2. frie træning

Schumacher viser at han er tilbage ved at sætte hurtigste tid. Mercedes fungere, men Red Bull ser også ud til at være med igen, selvom det er Hamilton der ligger sig ind lige efter Schumacher, på andenpladsen. Ferrari havde problemer, sammen med Lotus.

Michael Schumacher . Copyright Mercedes GP

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 13/4 2012 klokken 09:04

Dagens anden træning bliver afviklet i tørvejr, i modsætning til den første. Banen er næsten helt tør, hvilket åbner op for en noget mere testarbejde.

Testarbejde er også hvad vi ser. Der er fyldt op på banen fra starten og alle er ude for at sætte tider.

Lewis Hamilton sætter sig hurtigt op i front som manden de andre skal jagte, i en McLaren der ser helt utrolig stærk ud.

Webber er ude for at prøve et nyt udstødningssystem, hvilket ser ud til at virke, da han sætter nogle tider der er noget hurtigere en Vettels til at begynde med.

Vettel svarer dog igen, men på et tidspunkt hvor banen er blevet hurtigere og Webber er i pit.

Mercedes er endnu engang med helt fremme, mens Ferrari ser skidt ud på den hurtigere bane. Interessant er det, at når Ferrari ikke performer, gør Sauber det heller ikke.

Vi ser rigtig mange kørere have problemer med at ramme sving 1 rigtigt, hvilket sender flere ud på afkørselsarialet på ydersiden af svinget.

Vergne er første mand på banen med Super Soft dækkene i Toro Rosso raceren, men det gør ham ikke hurtigst. Hamilton beviser samtidig at det ikker er fordi banen er blevet langsommere, ved at sætte en tid der er meget tæt på hans hurtigste.

Sebastian Vettel er den første af topkørene der prøver lykken med softdækket. Det lader til at virke for ham, da han hugger næsten et sekund af sig egen hidtil bedste tid og er 3 tiendedele hurtigere en Hamiltons bedste tid, så han overtager fronten på gridden.

Halvvejs i anden frie træning, er det Red Bull der sidder på de to forreste placeringer, med Vettel hurtigst af de to. Hamilton følger lige efter.

Timo Glock sørger for lidt ekstra drama, da han angiveligt bogstavligt talt taber fronten på Marussia raceren og sætter raceren i dækbarrieren i sving 1. Efterfølgende klager han over at han har slået hånden, men om det er alvorligt, må vi vente med at se.

Michael Schumacher er første mand i 1.35 med små 40 minutter tilbage af denne anden træning.

Med en halv time tilbage af dagens anden træning, er det Schumacher der er noteret for at have taget en runder på den kinesiske bane hurtigst. Hamilton er nummer to og Vettel nummer tre.

Lotus der ellers har klaret sig rigtigt godt i år, ligger langt nede i feltet, hvilket er noget overraskende. Så der skal arbejdes natten over. Over team radioen hører vi at der ikke kommer temperatur nok i dækkene.

Som vi nærmest altid ser det, er banen fyldt med racerbiler med 5 minutter tilbage, hvilket ikke er til gavn for mulighederne for at sætte en ny hurtigst tid.

Button melder ind over radioen, at han absolut ikke er tilfreds med balancen i hans McLaren racer, hvilket kan forklare hvorfor han kun ligger nummer 6, mod Hamiltons placering som nummer to.

Der er dog intet der tyder på at der er nogen der kan røre Michael Schumachers tid, der er eneste under 1.36.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kinas GP: 1. frie træning FIA bekræfter Bahrains GP »