Så skal der testes

Årets første test i den igangværende Formel 1 sæson er klar til at gå i gang. Her er en oversigt for hvem der skal på arbejde for hvilke hold. Testen afvikles fra tirsdag den 1. maj til og med torsdag den 3. maj.

Heikki Kovalainen . Copyright Caterham F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 30/4 2012 klokken 10:04

Sidste år var det ikke tilladt at teste Formel 1 racerne i løbet af sæsonen, hvilket gav nogle hold seriøse udfordringer, da de ikke havde ramt det rigtige design fra starten, hvilket gjorde det nemmere for Red Bull at stikke af, da de var det hold der havde opnået det bedste design fra starten.

I år har FIA valgt at genindføre test arbejde i sæsonen, dog uden mulighed for selv at vælge hvornår. Den første test påbegyndes i denne uge, hvilket kan gå hen og få en meget stor betydning for de kommende løb.

Et hold der har lidt mere at arbejde med end de fleste andre er Ferrari, der igen har fået bygget en racer der ikke er stabil, hvilket betyder at de har det meget svært når der køres løb.

Hvem skal så teste for de enkelte hold?

De fleste hold har meldt ud, at de tester på Mugello, med undtagelse af HRT, som ellers ville have stor glæde af at kunne teste, men økonomien er ikke til det for det lille og meget langsomme spanske hld.

De fleste hold har ansat deciderede testkørere, hvilket betyder at det ikke er de vante navne vi vil se på banen, dog med visse undtagelser.

En af undtagelserne er Ferrari, der vil arbejde hårdt på at løfte deres performance og derfor har valgt at anvende deres Grand Prix kørere.
Fernando Alonso vil således starte testarbejdet for Ferrari, hvor han vil være i raceren i de første 2 dage, mens Felipe Massa tager den sidste.

Sauber holdet følger trop med Ferrari, hvor Kobayashi tager de første to dage og Perez den sidste.

Red Bull junior holdet Toro Rosso, anvender ligeledes deres to unge Grand Prix kørere, hvor Vergne tager de første to dage, mens Ricciardo slutter testarbejdet.

Marussia anvender også samme opdeling, med Pic i bilen de første to dage og Glock i den tidligere Virgin racer, den sidste dag.

Caterham har besluttet sig for at lave en kombination. De starter med at anvende deres testkører Rodolfo Gonzalez til det første arbejde tirsdag, Petrov tager arbejdet på onsdag, mens Kovalainen slutter testen af torsdag.

Williams anvender samme trepersoners fordeling, med Valtteri Bottas til at udfører tirsdagens arbejde, herefter er det Senna der tager over for at lade Maldonado får lov til at slutte testarbejdet af.

Force India bruger også tre mand, startende med deres tester Jules Bianchi, som onsdag overlader raceren til di Resta, mens Hulkenberg afslutter testen.

Lotus, der er det hold med mest medvind for tiden, tester ligeledes med tre mand. De starter med testkører Jerome D’Ambrosio, som overlader den sorte racer til Raïkkönen onsdag, mens Grosjean slutter testen af.

McLaren har meldt ud, at de ikke vil gøre brug af deres Grand Prix kørere, der ellers havde tilbudt deres assistance, da de mener de har tabt momentum. Dog har McLaren endnu ikke meldt officielt ud, hvilke af deres testkørere der er at finde i deres racere.
Red Bull, Mercedes AMG har endnu ikke meldt ud hvordan de håndtere den forestående test.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mr. E skal giftes Sauber kommer Out of the Blue »