God danskerweekend

Det blev en forrygende weekend for det danske motorsportsfolk. I weekendens afdeling af World Series by Renault var der danske kørere på alle vigtige sessions, og på Le Mans gjorde danskerne også god figur ved Le Mans-testdagen.

Kevin Magnussen . Copyright Renault Sport

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 4/6 2012 klokken 08:06

Det var en drømmeweekend for danske motorsportentusiaster. To danske kørere stod øverst på podiet ved weekendens afdeling af Renault 3.5 liters klassen, med først Marco Sørensen som vinder lørdag, siden med Kevin Magnussen som vinder i søndagens løb.

Kevin Magnussen startede fra pole position i begge løb, men måtte udgå lørdag, da Arthur Pic ramte ham i løbet. Arthur Pic er lillebror til Charles Pic, der i år kører for Marussia Racing i Formel 1 efter en årrække i supportklassen GP2.

Marco Sørensen
Copyright Renault Sport


Det var en god figur de to danskere viste. Little Mag lidt hen ad samme stil som sidste år i britisk F3, hvor det enten går godt eller også bliver han taget ud af løbet.

Weekendens to resultater betyder, at Marco Sørensen og Kevin Magnussen indtager plads fire og fem i mesterskabet, der føres af Mercedes AMG-test og reservekøreren Sam Bird.

Johan Jokinen deltager i år i Formel Renault 2.0 Euro Cup’pen, hvor det lørdag blev til en 13. plads, og søndag en DNF.

På Le Mans blev den officielle testdag kørt, og igen gjorde danskerne god figur. Tom Kristensen, med sine sædvanlige makkere Rinaldo Capello og Allan McNish, var hurtigst i deres Audi R18 Quattro E-Tron både i den store klasse og generelt.

Tom Kristensens Audi R18
Copyright Audi Motorsport


Det gjorde Tom glad og gav lidt positive forventninger til det løb, som de sidste tre år har snydt danskeren for den store triumf. I den mindre LMP2-klasse var der også en dansker på den hurtigste bil. David Heinemeier Hanssons Morgan-Nissan sluttede som bedste bil i klassen under Tom Kristensens.

I de mere sportsvognsrettede klasser gik det rigtig godt for danskertrioen, Allan Simonsen/Kristian Poulsen/Christoffer Nygaard kørte hurtigste tid i deres Aston-Martin Vantage V8 i LM GTE Am-klassen.

Jan Magnussen sluttede på en tilfredsstillende fjerdeplads i LM GTE Pro-klassen i sin Corvette, ikke langt fra de hurtigste biler, men med et uheld forårsaget af en medkører, der kostede Corvette-holdet en masse tid.

Alt i alt en rigtig god weekend at være dansk motorsportsfan i.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Køreren, ikke bilen vinder i år Har Hamilton besluttet sig? »