Tysklands GP: 1. frie træning - Jenson hurtigst

Vi runder nu halvvejsmærket, og det gør vi ganske udramatisk på Hockenheim i Tyskland. Fredagens første frie træning var nemlig ikke specielt ophidsende, selvom at der faktisk blev kørt en del.

Jenson Button . Copyright McLaren Media

Af: Lea Petersen (2) (lap_old@bmf1.dk) d. 20/7 2012 klokken 11:07

facaden ved hovedindgangen

Som vi kunne fortælle i onsdags ser det desværre ud til, at vi har set det sidste løb blive kørt på den anden af de to tyske baner, der bliver afholdt Formel 1 Grand Prix’er på. Den sørgelige nyhed om Nürburgrings mulige konkurs skal dog ikke forhindre os i at nyde denne weekends tyske Grand Prix. I kan læse mere om sagen her .

Pirelli copyright Lotus GP

Pirelli copyright Mercedes AMG

Til dagens to træningssessioner har holdene fået mulighed for at teste to nye eksperimentaldæk. Som i sikkert allerede er klar over, har Pirelli og deres dæk længe været et omdiskuteret emne i Formel 1, og først nu har dækfabrikanten givet efter for holdenes klager og lavet de to nye compounds.

Lewis Hamilton copyright McLaren Group

Jenson Button under kvalifikationen til Englands GP copyright McLaren Group

McLaren har mildest talt ikke haft en optimal sæson. De lagde stærkt ud ved sæsonstart, men siden hen er det gået gradvist ned ad bakke for det britiske hold. Til denne weekend har de derfor lavet en del ændringer ved bilen, bl.a. er der nu tre, små finner på MP4-27’erens kølerkasser, i stedet for to. Alt i alt skulle modifikationerne gerne skabe mere downforce og dermed gøre bilen bedre, hurtigere og mere stabil.
Umiddelbart så det da også ud til, at ændringerne har hjulpet, for Jenson Button satte allerede tidligt i træningen den hurtigste omgangstid, og Lewis Hamilton sluttede sessionen af med næsthurtigste tid.

Kamui Kobayashi Copyright Sauber Motorsport

Der var faktisk jævn god aktivitet fra start af til weekendens første træningssession. Kobayashi var første mand til at sætte en tid på den tyske bane. 1:55.569 var tiden, og ikke overraskende blev der skåret en hel del ned på den i løbet af weekendens første frie træning.

Hockenheim copyright Mercedes AMG

Godt 25 minutter inde i træningen begyndte det at dryppe lidt fra oven, men det var forholdsvist hurtigt overstået. Ikke overraskende betød regnen at langt de fleste hold kaldte deres kørere i pit.

Som jeg skrev i indledningen til denne lille trænings rapport var det en ganske udramatisk træning, hvis man da lige ser bort fra fredagskøreren Bottas’ uheld med to minutter tilbage af træningen. Han mistede kontrollen over Williams-raceren og satte den solidt i barrieren.

Det var det for denne omgang. De 10 hurtigste efter endt træning er: Button, Hamilton, Alonso, Schumi, Perez, Hülkenberg, Rosberg, Massa, Maldonando, Grosjean.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Formel 1 er bedre nu Tysklands GP: 2. frie træning - Maldonado hurtigst »