Sid Watkins død

Sikkerheds manden over dem alle i Formel 1, Professor Sid Watkins er død i en alder af 84 år. Fred være med ham.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 13/9 2012 klokken 09:09

Den person der har haft mest betydning for sikkerheden i Formel 1, er uden tvivl Professor Sid Watkins, der i Formel 1 feltet gik under navnet ”The Proff”.

Watkins sov stille ind, sent onsdag aften, hvilket har udløst stor sorg sammen med stor hæder fra alle der har været i kontakt med ham.

”Det var Sid Watkins der reddede mit liv på Imola i ´94, en fantastisk mand at være sammen med, altid glad,” kom det fra Rubens Barrichello på hans Twitter profil. ”Tak for alt du har gjort for os kørere.”

Det var også Sid Watkins der var den første til at være fremme på ulykkesstedet hvor Ayrton Senna omkom, den 1. maj 1994, samt Roland Ratzenberger, der ligeledes mistede livet under San Marinos Grand Prix.

Watkins var et meget socialt menneske, der nød livet og elskede en stor cigar og en lækker whisky, men når han var på arbejde, var han altid klar til at gøre alt for at rede kørere der var kommet galt afsted.

Watkins var Formel 1s chefdoktor fra 1978 til 2004, en karriere der bød på mange udfordringer, men også megen glæde.

I 78, kort efter hans tiltræden som officiel løbslæge, kørte Ronni Peterson galt på Monza, hvor Sid forsøgte at komme hurtigt frem til ham, men blev stoppet af politiet og da det så endelig lykkedes for ham at komme frem, kunne han ikke få en ambulance frem, hvilket forsinkede redningen med yderligere et kvarter.

Det fik Watkins til at forlange bedre redningsmateriel og sikkerhed for at han selv kunne komme hurtigt på banen. Noget af det han forlangte var en helikopter, hvilket var på plads allerede til det næste løb.

Fred være med Watkins, han vil blive savnet.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« YDT Test – Magny-Cours – Dag 2 YDT Test – Magny-Cours – Sidste dag »