Japans GP: 1. frie træning. Button hurtigst

Så blev det tid til at indtage den legendariske Suzuka bane i Japan. McLaren viste igen at de har en særdeles hurtig pakke, men Webber i Red Bull var ikke langt efter.

Jenson Button . Copyright McLaren Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 5/10 2012 klokken 09:10


Første træning i Japan blev afviklet under tørre og varme forhold, hvilket lod til at passe sidste års vinder, Jenson Button og hans McLaren rigtigt godt.

Efter den store tumult i den forgangene uge omkring kører skifte og annoncering af Schumachers endeligt i Formel 1, skulle der igen være fokus på hvad der kunne præsteres på banen.

Hamilton, der i 2013 kører for Mercedes, viste at han er hurtig, men at han lige var en anelse efter Button, der bliver hos McLaren. Dog kun lidt over 2 tiendedele sekund var det der adskilte de to.

Mark Webber var manden der adskilte Hamilton fra hans nuværende arbejdsgiver og hans nye arbejdsgivers racer, med hans nye kollega Nico Rosberg i Mercedes som nummer 4.

Schumacher endte dog kun lidt under 1 tiendedel sekund efter Rosberg på 5. pladsen.

Mens Webber således var med helt fremme, så det helt anderledes ud for Vettel, der lige nu er den største udfordre til Alonsos føring i mesterskabet, da han måtte nøjes med en placering som nummer 17.

Heldigvis for Vettel, kunne han se at deres racer havde farten til at være med fremme, hvilket ikke helt var samme historie for Alonso, der endte nede som nummer 11. Hans holdkammerart Felipe Massa klarede sig også bedre end ham, men kom kun frem på en placering som nummer 7.

Saubers japanske kører Kamui Kobayashi, der forventes at forlænge med Sauber efter denne sæson, nu hvor Perez ikke bliver, satte sin Sauber helt frem som nummer 6, mens Perez måtte se sig nede som nummer 12, en tiendedel sekund langsommere end Alonso, til stor jubel for de japanske tilskuere.

Der var ikke rigtigt nogle uhels under denne første træning. Kun Glock og Perez måtte en tur gennem gruset efter at have haft lidt for megen fart ind i svinget ved ”Danger Two”, men begge kunne fortsætte uden problemer.

Ingen valgte at teste de bløde dæk i denne træning.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Schumacher stopper Japans GP: 2. frie træning. Webber hurtigst »