Japans GP: 2. frie træning. Webber hurtigst

Efter en første træning med McLaren dominans, blev det tid til at indtage den japanske asfalt igen. Denne gang var Webber og Red Bull ikke tilfredse med 3. pladsen, mens Vettel havde fået gang i sin Red Bull racer.

Mark Webber . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 5/10 2012 klokken 09:10

Mark Webber var den eneste der nogenlunde formåede at true de to McLaren kørere under første træning, hvilket han viste ikke var et tilfælde, da anden træning blev afviklet.

Webber toppede således listen da de 90 minutters træning blev flaget af med lidt over to tiendedele sekund ned til Hamiltons McLaren, der således igen måtte se sig henvist til den næsthurtigste tid.

Hvad end problemet for Sebastin Vettel havde været under den første træning, så havde Red Bull fået det løst. En tredjehurtigste tid blev det til for den forsvarende verdensmester, kun lige over en tiendedel sekund efter Hamilton.

Vettel var dog ikke den eneste af årets titel kandidater der havde fået gang i hjulene, således blev Fernando Alonso noteret for den 5. hurtigste tid, lige under tre tiendedele sekund langsommere end Vettel, men 6 tiendedele efter Webber.

Hülkenberg, der kæmper en brag kamp for at beholde sit sæde hos Force India, kørte sig fornemt op på en 4. hurtigste tid, mens den hurtigste fra første træning, Jenson Button, måtte se sig sendt ned på en 7. plads.

Paul di Resta i den anden Force India racer formåede slet ikke at sætte en tid, efter han på sin udomgang allerede 5 minutter inde i denne anden træning, totalt missede indkørslen til ”Spoon” og ramte dækbarieren, hvilket udløste rødt flag og satte en stopper for hans videre deltagelse i denne træning.

Ud over di Restas kørerfejl, gav Kimi Räikkönen besked tilbage til pitten om at hans KERS ikke virkede. Noget Lotus dog har tid til at løse inden 3. træning og vigtigst af alt, kvalifikationen i morgen.

Under første træning, var der ingen der var ude og prøve de bløde dæk, men det var der i denne træning. Vettel var blandt de første og viste straks, at de var hurtigere, men ikke så meget som forventet. Kun 3 tiendedele sekund kappede han af tiden i første forsøg. Det blev dog senere forbedret markant, så vi kom tæt på et sekund i forskel, som vi efterhånden kender det.

Mens de fleste hold ændrede træningsstrategi mod slutningen af træningen, med tunge biler, valgte Alonso og Ferrari at kører let, hvilket sendte ham godt op i tabellen, hvor han sluttede som nummer 5. Om det så er noget vi kan bruge til noget eller om han bare fik så meget mere grip på dette tidspunkt, må vi vente med at se til kvalifikationen i morgen.

Inden løbet har Alonso været ude og sige, at han tvivler på at Ferrari har bilen til at holde fast i føringen med. Især hvis de nærmeste konkurrenter holder til mål.


OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Japans GP: 1. frie træning. Button hurtigst Japans GP: 3. frie træning – Vettel hurtigst »