Hvorfor bakkede Kimi ikke af?

Fernando Alonso havde en meget skidt weekend i Japan, men til trods for at han er klar over at uheldet i første sving, først og fremmest kan tilskrives ham selv, forstår han ikke hvorfor Raïkkönen bare holdt på.

Fernando Alonso . Copyright Ferrari Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 8/10 2012 klokken 09:10

Alonso måtte se Sebastian Vettel lukke endnu mere af hullet op til ham i kampen om årets Formel 1 verdensmesterskab, efter han kom i berøring med Kimi Raïkkönen i første sving på Suzuka banen i Japan.

Uheldet skete da Alonso forsøgte at komme ind foran Raïkkönen, hvor der ikke var den plads spanieren håbede på.

Det betød at de to racere kom i nørkontakt og Alonsos Ferrari punkterede, hvilket igen sendte ham ud af banen og tilbage på tværs af feltet.

Lige efter uheldet, indrømmede Alonso at det var hans fejl, men efterfølgende har han udtalt, at han ikke forstod hvorfor finnen ikke lettede en lille smule på speederen.

”Der var ingen plads til mig til højre, da Jenson var der og til venstre var Kimi der,” udtalte Alonso. ”Jeg kan ikke forstå hvorfor Kimi ikke lettede en anelse på speederen da der ikke var plads derude og det var trods alt kun første sving.”

”Men det var sådan det gik og vi tabte mest på det,” tilføjede den skuffede spanier, der ikke ligefrem er kendt for selv at lette på speederen når det bliver snævert.

”Denne gang var det mig der måtte udgå, men næste gang er det måske Vettel,” kom det yderligere fra ham. ”Man ved aldrig. Dette er motorsport og der bliver kørt tæt.”

”Med fem løb tilbage og en hel åben kamp om mesterskabet, vil vi nu afvikle vores eget mini mesterskab, hvor hvert point vil have enorm betydning,” sluttede Fernando Alonso, der trods alt var mere positiv over Ferrarien efter løbet end før, da det lykkedes for Massa at sikre sig andenpladsen i løbet.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Japans Grand Prix – Vettel vinder Hamilton dummer sig igen »