• Forside

Manglende køleluft brændte Kimi af

Det var et nyt motorskjold, der var årsagen til at Kimi Räikkönens McLaren brød i brand, mens han lå bag Alonso og Safetycar, under Monacos Grand Prix i sidste weekend.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 2/6 2006 klokken 15:06

Under torsdagens træning, gik der næsten samme sted også ild i finnens bil, hvorefter man fik lavet en mindre tilpasning af motorskjoldet.

Men den ekstrem varme udstødning, fik alligevel overtaget under søndagens Grand Prix, da kørerne skulle køre langsomt efter Safetycaren, der var kommet på banen som følge af Mark Webbers motorbrand.

Kimi Räikkönen havde allerede bygget en god varme op, da han var i pit kort inden Webbers uhelde, så den manglende luftstrøm forbi udstødningen, var så at sige - benzin på bålet.

”Kimi kørte med et helt nyt motorskjold, som vi slet ikke havde nået at teste,” kom det forklarende fra Ron Dennis. ”Vi valgte alligevel at bruge det på Kimis bil, da vi mente det var det rigtige valg.”

Det var det så ikke.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER