Problemer hos Lotus

Kimi Räikkönen har fået en rigtig hurtig bil i år, men stabiliteten lader ikke til at være dens største force. Under dagens test løb finnen ind i problemer med gearkassen, hvilket betød at han kun fik tilbagelagt 4 omgange.

Kimi Raikkonen . Copyright Lotus GP

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 20/2 2013 klokken 15:02

Kimi Räikkönen, der er kendt for at sige tingene som de er, har tidligere udtalt, at han er meget tilfreds med den nye Lotus racer, der under de første test ikke viste svagheder.

Nu er Formel 1 testene rykket til Barcelona, hvilket har fået problemerne til at dukke op hos Lotus.

Efter fire omgange på den spanske banen, måtte Kimi liste tilbage til pitten, med en defekt gearkasse, hvilket på dette tidspunkt på året ikke blot vil medføre, at der bliver kastet en ny kasse på raceren, da man kun har den ene, dog med tilhørende reservedele.

Så at han ikke kom ud mere i dag, var ikke den store overraskelse. Spørgsmålet er, om det der er gået i stykker, er så slemt, at han heller ikke vil komme ud i morgen?

Kimi Raikkonen Copyright Lotus GP

Det er dog ikke de eneste problemer, de har hos Lotus.

En softwarefejl har betydet, at de mister alle deres testdata, hvilket betyder at de har langt sværere ved at finde årsagen til de testudfordringer de måtte løbe ind i, da der ikke er en data-log at holde udfordringerne sammen med.

Så selvom Lotus har lavet en god pakke i år, er det stadig noget af en udfordring for dem, at få den klar til at være en vinderbil, når sæsonstarten skydes i gang i Australien om få uger.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« FIA underkender udstødninger fra Caterham og Willi Barcelona test dag 2 – Perez hurtigst »