McLaren kæmper med at forstå bilen

Efter et par dage i bilen er Jenson Button ikke direkte optimistisk omkring dens performance. Briten indrømmer, at dét at kunne forstå bilen, er en kamp.

Jenson Button . Copyright McLaren Media

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 21/2 2013 klokken 21:02

Skruer vi tiden tilbage til vinterens tidligere test på Jerez banen, så skulle man tro, at McLaren holdet i designfasen havde ført pennen helt rigtigt rundt på tegnebrættet. Det Woking-baserede team kørte på førstedagen fra alt og alle og var, igennem hele testen, generelt en bil, der var værd at holde øje med.

Men i Barcelona tegner der sig dog et billede af en anden bil, som ikke rigtig har fundet melodien og bedst beskrives som værende "svær at forstå".

Jenson Button har indtil videre haft tid i bilen, men er ikke just optimist.

"Det har været meget svært at forstå, hvordan bilen opfører sig", udtaler han til autosport.com.

"Helt basalt handler det om at forstå bilen, forstå hvordan den opfører sig, i forhold til den måde vi forventer, at den opfører sig på".

"Vi viste pace på Jerez, men vi viste også, at vi til tider ikke havde nogen pace".

Omkring designet af bilerne, så er det ikke alle teams der er startet fra bunden og har bygget en ny model til dette års mesterskab. Mange teams har lavet evolutionære opdateringer af deres 2012 koncept, hvilket McLaren ikke har.

"Hvis vi startede dette år med sidste års bil, med ændringer og modifikationer og udviklede bilen ind i 2013, så tror jeg vi kunne have startet dette år rigtig godt. Om det ville være bedre end den nye MP4-28, ved jeg ikke, men jeg tror det ville være en stærk bil".

"Men jeg håber stadig på, at vi er konkurrencedygtige i Melbourne. Det er ikke en bane jeg kan lide, men vi har været stærke der i mange år, men der er selvfølgelig også en chance for, at teams der har udviklet sidste års bil, vil være stærke", slutter Jenson Button fra Jerez.

Om 21 dage begynder den første testing, Down Under, og vi her på BMF1 vil selvfølgelig være klar til at give dig alle de dugfriske opdateringer, vi kan!

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Barcelona test dag 3 - Alonso sætter tempoet Optakt til F1 sæsonen 2013, ver. 1 »