• Forside

Sejr til Renault i start nr. 200

Med pole, hurtigste omgang og sejr til Fernando Alonso samt en fjerdeplads til Giancarlo Fisichella sørgede Renault for en værdig markering af deres 200-løbs jubilæum.

Af: Jesper (jwk@bmf1.dk) d. 12/6 2006 klokken 00:06

Ofte virker det som om, der er uheld ved at fejre et jubilæum inden for sportens verden, men med et hattrick (pole, hurtigste omgang og sejr) til Fernando Alonso bevidste Renault i deres start nummer 200, at det kan lade sig gøre at få succes i sådanne tilfælde. Meget passende så fejrede Renault deres jubilæum på den samme bane, som de debuterede på i 1977.

Ud over sejren til Fernando Alonso, der bragte ham op på 74 point, hvilket betyder, at han bare har sat seks point til i indtil nu i denne sæson, så udbyggede Renault også føringen i konstruktørernes mesterskab til 31 point. Det begynder for alvor at ligne endnu en guldsæson for Renault.

Her følger kørernes reaktion efter løbet:


En super weekend for Fernando Alonso

Fernando Alonso (Sejr, 1t25:51.927):

"Det er en meget speciel sejr – faktisk har det været tre specielle sejre i træk for mig. Efter Spanien, så Monaco, er dette endnu et af de klassiske løb, som man vil vinde. Storbritannien er hjemsted for motorsporten. Jeg selv bor i Oxford kun en halv time fra denne bane, og selvfølgelig har en stor del af vores hold til huse tæt på i Enstone. Det er virkelig fantastisk at vinde for dem, her hjemme.

Løbet var virkelig konkurrencepræget og hårdt. Vi havde en opsætning af bilen, der betød, at den var ganske understyrende i den første del af stintet, men som bare blev bedre og bedre og jeg kunne opbygge et forspring efterhånden som brændstofmængden kom ned – selvom jeg havde en smule graining i det andet stint, hvilket gjorde mig langsommere.

Det blæste også ligesom hele weekenden derude, så det gjorde tingene en smule uforudsigelige, og vi er ikke vant til denne hede på Silverstone. Så det var aldrig en let sejr, men det viser, at vi arbejder virkelig hårdt. Der er ikke nogen hemmelighed bag denne fantastiske sæson. Vi går til hvert løb som en ny udfordring, vi koncentrerer os hele tiden, og der er ikke nogen store fejltagelser fra holdet. Den bedste form for forsvar er angreb – og vi viste det i dag."


Fernando Alonso på vej mod sejren.

Giancarlo Fisichella (4. plads, +0:19.976):

"Det var et godt løb for mig, jeg havde en konkurrencedygtig og jævn fart, og jeg var hurtigere en bilerne omkring mig; det var noget graining i andet stint ligesom for Fernando, but det blev bedre på det sidste sæt dæk, og jeg var virkelig i stand til at presse.

På de sidste omgange var jeg meget hurtigere end Räikkönen i den første sektor, men have var en smule hurtigere i anden og tredje del, fordi de kørte med meget mere downforce end os – og som jeg kom tættere på ham, mistede jeg vejgreb på grund af turbulensen og kunne ikke komme tæt nok på til at overhale.

Det var dog endnu et stort resultat for holdet – ligesom i Monaco og Barcelona scorede vi i dag flest point af alle og fik begge biler i mål. Canada er det næste løb, en af mine favoritbaner, og dette Renault-hold har virkelig medgang for tiden."


Giancarlo Fisichella på Silverstone