Malaysias GP: 3. frie træning. Vettel hurtigst

Sidste træning forud for Malaysias Formel 1 Grand Prix er netop overstået. En træning der viste at især Red Bull er langt fra hvor de ville ønske sig, men de sluttede hurtigst.

Sebastian Vettel Malaysias GP 2013 . Copyright Red Bull Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 23/3 2013 klokken 07:03

Ofte er 3. træning en lang optakt til kvalifikationen, hvor alle søger den hurtigste omgang, men sådan var det ikke her i Malaysia.

Dækkene er helt klart en udfordring for holdene, hvilket betød at flere hold fokuserede mere på løbet, end den forestående kvalifikation.

Især Red Bull, der var ude som nogle af de første, kæmpede med deres racere og det var meget tydeligt at de slet ikke er der hvor de gerne ville være, men at de også brugte træningen på at simulere løb frem for kvalifikation.

Halvvejs inde i træningen, var de to Red Bulls noteret for de langsomste tider, mens det så mere lyst ud for Mercedes, der havde Rosberg noteret som den hurtigste mand rundt på den malaysiske bane.

Med lidt over 20 minutter igen, åbnede Hamilton op for dansen med de bløde dæk, hvilket sendte ham direkte til tops på tabellen, med den hurtigste tid der er kørt i denne weekend.

Webber kom ud lige efter og var overraskende æt på, med en tid der kun var 42 tusindedele sekund langsommere end Hamilton. Vettel kunne ikke være med der, da han satte en tid der var et sekund langsommere.

Spørgsmålet omkring Vettel er er måske ikke så meget om han kan sætte bilen op til at gå efter endnu en pole position, men nok mere om de vælger at gribe det anderledes an i dag, med henblik på at have en bedre løbsbil.

Force India og især Sutil, ser rigtig stærke ud igen i denne weekend, men et hold der pludselig overrasker, er McLaren, der satte tider med helt fremme. Noget man ikke lige havde set komme efter sidste weekends indsats og det de har præsteret i de første træninger i Malaysia.
Med 3 minutter tilbage ændrede Vettel på det hidtidige billede, ved at sætte ny bedste tid, der tilmed var mere end en tiendedel hurtigere end Hamiltons hidtil bedste.

Raïkkönen var ikke med så langt fremme som vi havde forventet, hvilket er meget overraskende efter hans stærke indsats i de to første træninger.

Hvis man skal drage en konklusion efter denne sidste træning er det, at Red Bull slet ikke ser så svage ud som forventet, tværtimod kunne Vettel godt være et godt bud på en ny pole position.
Lotus faldt lidt igennem, men det var heller ikke forventet at de ville gå efter pole position.
Ferrari viste ikke rigtigt noget, men forventes at være stærke til kvalifikationen.

Men meget kan ændres totalt, da der er 60% chance for regn til kvalifikationen som vi kommentere LIVE her på BMF1.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hold øje med: Kimi Raikkonen Malaysias GP: Vettel på pole »