Hamilton revser Pirelli

Først var det Red Bull der var ude og udtale sig kritisk om Pirelli og deres dæk, som bliver brugt til dette års mesterskab. Nu melder Lewis Hamilton sig i koret, og det er ikke til dækfabrikantens fordel.

De nye dæk . Copyright Pirelli Media

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 2/4 2013 klokken 11:04

Pirelli bliver måske med tiden årets store samtaleemne i paddocken. I hvert fald har flere kørere været ude med kritik af den italienske dækfabrikants gummisammensætning til dette års sæson.

Dækkene har efter de to første løb lidt af hurtig nedslidning og har for nogle teams bragt antallet af pitstop op på fire.

Lewis Hamilton, der sluttede som nummer tre i Malaysia i sin Mercedes, er bestemt ikke imponeret over dækkenes holdbarhed.

"Dækkene gør det meget hårdt og meget svært at få dem til at holde. Det er ikke sjovt, jeg nød ikke løbet", udtaler Hamilton til planetf1.com.

Hamilton indikerer, at løbet ikke længere i samme grad handler om race, men om strategi. Dækkenes forringede holdbarhed har skruet op for de taktiske overvejelser, og det er noget som bekymrer briten.

"Det er ikke som dengang, hvor du havde stints, hvor du kunne gå til den hele vejen igennem, og hvor du havde dæk der holdt".

"Det gør løbet meget mere strategisk end rent racerløb".

"Nu er det ligesom at forestille sig, at man har hundrede dollars. Man skal bruge dem klogt over en given periode".

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Claire Williams nu viceteamchef Vettel havde en fordel i Malaysia »