Paul di Resta roser Force India

Det lader til, at man gør tingene på den rigtige måde i det ellers økonomisk trængte Force India. Paul di Resta roser teamets intelligente måde at udvikle bilen på.

Paul di Resta . Copyright Force India

Af: Poul Østergaard Jørgensen (poej@bmf1.dk) d. 5/4 2013 klokken 22:04

Den skotske kører forklarer, at han ser teamets styrke i evnen til at forstå, hvordan hver enkelt del påvirker bilen under testene i stedet for hovedløst at jage downforce ved at smide utestede dele på bilen.

Paul di Resta Copyright Sahara Force India

Det Silverstone-baserede team har gjort det rigtig godt i sæsonens to første løb, hvor man i begge løb har formået at kvalificere den ene bil i Q3, di Resta i Australien og Sutil i Malaysia.

”Jeg mener, at det er en ret intelligent tilgang til tingene,” uddyber Paul di Resta. ”Vi rejste til den sidste test i Barcelona med en bil, som hovedsagelig var den samme som ved de forudgående tests uden at tilføre mange opdateringer.”

Paul di Resta Copyright Sahara Force India

Den talentfulde skotte fortsatte: ”Jeg tror, at det tillod os at arbejde på detaljerne og konfigurationen af bilen, så da vi kom til Melbourne, var vi allerede indenfor vinduet.”

”Jeg tror i vil være forbavset over, hvor få ændringer vi udførte gennem weekenden i Melbourne. Det gjaldt mere om at indsamle aktuelle dækdata, fordi vi (forud for dette) kun har arbejdet på Jerez og Barcelona, som i teorien er de to mest ru baner, vi kører på.”

Paul di Resta Copyright Sahara Force India

”Du er nødt til at sikre dig, at dine data hænger sammen, også hvad dækslitage angår.”

Sidste år lykkedes det Force India at bevare en opadgående formkurve, trods det faktum, at man stort set ikke udviklede på bilen gennem sidste halvdel af sæsonen.

”Hvad man har brug for, er en god mængde udvikling indtil juni eller juli. Så tror jeg, de stopper udviklingen, for hvor meget skal man fokusere på en bil, som alligevel bliver udfaset midt i november.”

Paul di Resta og teknisk chef Andrew Green Copyright Sahara Force India

”Mit mål vil være at sikre så meget udvikling, som jeg kan indtil juni, så vil det stabilisere sig derfra. Det bliver den interessante del af Formel 1 at se, hvor folk stabiliserer sig. Det var måden, vi arbejdede på sidste år, og det var faktisk en konstruktiv måde at arbejde på."

”Hvis alle får den samme ide, skal man sikre, at den sidste opdatering har et stort potentiale til at arbejde videre på, og derved vinde tid ude på banen,” afsluttede den tidligere så succesfulde DTM-kører.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hold øje med: Felipe Massa ’Multi-21’ spøger endnu »