Ecclestone: V6 kan koste fans og leverandører

Bernie Ecclestone er igen ude med kritik af det nye generationsskifte i Formel 1. Der er dog ikke tale om de nye unge talenter, men derimod om overgangen til den nye motortype, V6.

Bernie Ecclestone . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 7/4 2013 klokken 11:04

Motorerne bliver af mange betegnet som en af de største bærende kræfter i forbindelse med en Formel 1 oplevelse. Netop skiftet fra dette års 2,4 liter V8 til næste års 1,6 liters turboladede V6, er noget der bekymrer F1-mogulen.

"Der er en chance for, at folk ikke vil komme og se løbene, fordi motorlyden ikke erm hvad det har været," udtaler Bernie Ecclestone til Autoweek.

"Jeg mener bestemt, at der er en mulighed for det. Folk er glade for det, som det er nu. De kan lide det hele."

Ecclestone underbygger sin teori med et besøg hos Ferrari, hvor motoren og bilen til næste år er ved at være et godt stykke på vej.

"Jeg har hørt Ferrari motoren. Jeg hørte den de har nu og den nye. Det samme gjorde Jean Todt og han sagde, at du hører dem ikke på TV."

Men fansene er ikke Bernie Ecclestones eneste bekymring. For Formel 1 hænger uløseligt sammen med motorleverandører og deres forskellighed. Udbudet af forskellige motorer er en af mange spændingsfaktorer i feltet og Ecclestone påpeger, at hvis skiftet bliver en katastrofe, så kommer det til at koste.

"Jeg prøvede at fortælle dem i sidste uge, at de kommer til at skulle bruge langt flere penge, hvis det ikke bliver en succes. Faren er den, at dét der vil ske er, hvad der altid vil ske med motorfabrikanterne - de vil stoppe, hvis det ikke fungerer."

Ecclestone udtaler, som et spinkelt sidste håb, at han håber at fabrikanterne kan få næste års motorer til at lyde som de nuværende.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« ’Multi-21’ spøger endnu Ingen indere på vej til F1 »