Mercedes har allerede fokus mod 2014

Det uhyre ambitiøse Mercedes-team afslører, at man allerede her ved indgangen til den europæiske sæson så småt skifter fokus til næste års model. Det fortæller teamchef hos Mercedes AMG Petronas F1 Team, Toto Wolf.

Toto Wolff . Copyright Mercedes AMG

Af: Poul Østergaard Jørgensen (poej@bmf1.dk) d. 24/4 2013 klokken 21:04

Det tidlige fokusskifte skal ses i lyset af en ellers succesfuld start på sæsonen og kan på den baggrund virke en smule forhastet, men Wolf insisterer på, at Mercedes' strategi ikke er enestående i den højteknologiske Formel 1-verden.

Williams' Susie Wolff og Mercedes' Toto Wolff. Copyright Daimler-Benz

Det nye motor reglement trækker store veksler på de tekniske stabe, det kan derfor være af simpelt nødvendighed, at man allerede nu flytter ressourcer til den fremtidige model.

Lewis Hamilton. Copyright Daimler-Benz

”Vi arbejder allerede på 2014, og vi vil gradvist øge procentsatsen af folk, som arbejder på næste års bil,” fortalte Wolf til den officielle F1 hjemmeside. ”Jeg vil sige, at i maj når vi det punkt, hvor mere end 50 procent vil arbejde på 2014 modellen.”

”Der er ingen tvivl om, at på et tidspunkt i sommer vil alle skifte deres ressourcer til 2014 bilen, da denne er en meget kompleks og kompliceret maskine."

Mercedes V6 turbomotor. Copyright Daimler Benz

"Selvfølgelig afhænger alt af, hvor man befinder sig i klassementet. De som kæmper om titlen vil selvfølgelig koncentrere sig længere om dette års bil.”

Teamchefen er stort set tilfreds med sæsonen indtil nu, han ser dog gerne, at flere af de gode lørdags resultater omsættes til placeringer søndag.

Top 3 i kvalifikationen. Copyright Daimler-Benz

”Hvis du ser på vores løb indtil nu, har vi opnået to polepositions og to P3 kvalifikationer, hvilket er udtryk for et stigende udbytte af det hårde arbejde,” fortalte han.

”Ja, vi skal konsolidere vores løbsresultater, men vore to gutter i cockpittet og vore ingeniører og mekanikere udfører et top job, og jeg mener, at vores dagsorden nu må være at samle alle elementer en smule bedre, så får vi de løbsresultater, som vi ønsker.”

Lewis og Nico. Copyright Mercedes AMG

”Det er dejligt at have en behagelig lørdag eftermiddag, men jeg ønsker mig meget mere en fantastisk søndag eftermiddag.”

”(Ved afslutningen af året) Vil vi være mellem de fire bedste teams i konstruktørernes mesterskab, og have en kører i top fire også.”

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Lotus har ikke givet op endnu Vettel indtager Rusland »