Flere og tidligere vintertests inden 2014 sæsonen

På grund af de store ændringer i motorreglementet ser det ud til, at FIA næste år vil tillade tidligere vintertests end vanligt.

Fernando Alonso . Copyright Ferrari Media

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 29/4 2013 klokken 19:04

Som bekendt vender motorsportens kongeklasse næste år tilbage til turbomotorer, nærmere betegnet 1,6 liters V6 motorer med turbolader. De store udfordringer som en sådan ændring medfører for alle de involverede teams, har angiveligt fået FIA til at overveje en ændring i de sædvanlige testbegrænsninger før sæsonstarten.

Med det nuværende reglement er enhver form for test forbudt i januar måned, hvorfor vi er vant til, at de første testsessioner er placeret i starten af februar. På foranledning af motorproducenterne skulle FIA imidlertid arbejde på en løsning, som vil tillade at testene kan starte op allerede i midten af januar i 2014. Det rapporterer ’Autosport’.

Mercedes V6 turbomotor. Copyright Daimler Benz

’Autosport’ har talt med Mercedes’ teamchef Ross Brawn, som er blandt fortalerne for de tidlige tests.

”Jeg tror at alle teams vil ønske at komme tidligt ud med deres nye motor, så de kan lære at forstå den. Jeg er sikker på, at alle vil kunne have en bil klar til disse tests, selv hvis det bliver med et modificeret chassis, så testarbejdet kan gennemføres,” siger Brawn.

Ross Brawn. Copyright Mercedes AMG

Han tilføjer at det vil være en ekstra fordel, hvis der kan testes på en bane i Mellemøsten. ”Det vigtigste er at få motorer og drivliner arbejdet godt igennem ved høje temperaturer. Hvis vi først for alvor sætter den nye drivline på arbejde i Bahrain, eller hvor sæsonens første løb nu skal køres, kan det godt blive rigtig grimt. Det vil vi gerne undgå,” slutter den rutinerede englænder.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vettel ser gerne Kimi som ny holdkammerat Toto Wolf på krigsstien »