Räikkönen forsigtig optimist

På trods af optimismen er Kimi også realist. Hvis ikke der sker en ændring i styrkeforholdet, bliver det mere end svært at hamle op med Red Bull, lyder det fra Lotus Renaults finske stjernekører.

Kimi Raikkonen . Copyright Lotus GP

Af: Poul Østergaard Jørgensen (poej@bmf1.dk) d. 5/5 2013 klokken 14:05

Ifølge Räikkönen, som kun er ti point efter Vettel med fire løb kørt, viser den tredobbelte verdensmester både fart og stabilitet. En stabilitet der gør det svært at udfordre tyskeren.

Kimi Raikkonen Copyright Lotus GP

Das Wunderkind aus Heppenheim er i tre af årets fire løb endt på podiet, heraf de to øverst på skamlen. I Kina havde han et usædvanligt udfordrende løb men det lykkedes alligevel at hale en fjerdeplads og 12 point hjem.

Vettel gratulerer Kimi Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Men som Räikkönen siger, så er det stadig tidligt i sæsonen, og så længe Lotus bliver ved med at forbedre bilen, især til kvalifikationen, ja så tror han på chancen.

”Jeg syntes, det har været en OK start, og vi står i en bedre position end samme tid sidste år, men der er en lang sæson foran os, og det er for tidligt at sige, om vi kan kæmpe med om mesterskabet helt til sidste løb,” siger Kimi Räikkönen.

Kimi Raikkonen Valencia-comeback Copyright Lotus F1

”Det bliver hårdt at fange Sebastian, hvis han fortsætter med de gode resultater, så vi skal i gang med at tage nogle flere point fra ham, men man ved aldrig, hvad der sker.”

”Vi bliver ved med at presse på med udviklingen af bilen, så må vi se, hvor vi ender op. Vi må arbejde dobbelt så hårdt som de førende, hvis vi skal indhente dem.”

”Det er ingen hemmelighed, at vi ønsker mere fart i bilen til kvalifikationerne; det er så tæt oppe foran, og vi skal nødvendigvis være med blandt de fire forreste for at kunne kæmpe med om sejren hver gang.”

”Det er godt at kunne starte den europæiske sæson fra vores nuværende position, for det er nu, at alle presser på med masser af nye dele til bilerne.”

Kimi Raikkonen Copyright Lotus GP

”Det er som sagt tidligt på sæsonen, men vi har scoret gode point siden starten, og det er selvfølgelig bedre end ingen point.”

”Vi skal fortsætte med at score point på samme måde; selvom det er en dårlig weekend for os, så skal vi slutte, så godt vi overhovedet kan.”

Kimi Raikkonen Copyright Lotus GP

”Det er sådan vi vil kæmpe, lige til sæsonen er slut,” lyder det kampberedt fra The Iceman.

Barcelona og Circuit de Catalunya, som er næste stop på vejen for det omrejsende Formel 1 cirkus, vækker gode minder hos finnen, som har to sejre på den nordspanske asfalt.

Räikkönen er helt på det rene med, at det kræver en kraftanstrengelse, hvis han skal opnå karrierens tredje sejr på den bane, som næsten samtlige kørere på grund af det intensive testarbejde, som foregår netop her, kender bedst af alle.

Podiet Spanien 2005

”Jeg har vundet to gange i Barcelona, og jeg kom også på podiet der sidste år, så jeg ser virkeligt frem til at komme tilbage og forhåbentlig afslutte weekenden med endnu et godt resultat.”

”Det er en bane, hvor det hele skal gå op i en højere enhed, hvis man skal være med i toppen.”

Kimi Räikkönen vinder det spanske GP. 2008

”Samtlige teams har testet mange gange på denne bane, så det er svært at opnå en fordel der. Opsætningen er alt afgørende, da banen ændrer sig med vind og temperaturer, så der er også masser af arbejde til ingeniørerne,” afslutter Kimi.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Formel 1 til Frankrig, så skulle det være Pau. Webbers sidste sæson? »