Spaniens GP: Løbsresume

Formel 1 kom til Europa, med start i Spanien. Årets anden start på sæsonen bliver det kaldt og der var også mange hold med mange opdateringer, men ikke alle var lige succesfulde. Ferrari havde dog styr på deres opdateringer og Alonso var i storform på hjemmebanen.

Fernando Alonso . Copyright Ferrari Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 12/5 2013 klokken 21:05

Der er altid store forventninger til Fernando Alonso, når han kommer hjem til Spanien. Denne gang fik publikum det de kom efter, da det lykkedes for Alonso at sikre sig sejren.

Det var ellers Mercedes GP der var det store samtaleemne, da Rosberg havde sikret sig årets anden pole position, foran holdkammerart Lewis Hamilton, hvilket gav holdet deres første rene front siden det blev omdannet til Mercedes.

Nico Rosberg Copyright Mercedes AMG

Men løbet var knapt så godt for Mercedes, der hurtigt viste at det med dækforbrug ikke var deres force. Hamilton faldt hurtigt voldsomt tilbage, mens Rosberg formåede at holde fronten et godt stykke ind i første stint.

Vettel så stærk ud i starten, men Alonso var endnu stærkere. Da Alonso overtog førstepladsen, viste han tydeligt at han ikke havde til hensigt at slippe den igen og kun en stærk strategi fra Lotus, så på et tidspunkt ud til at kunne udfordre Alonso.

Kimi Räikkönen viste at Lotus er de mest skånsomme ved deres dæk, hvilket betød at de brugte et sæt dæk mindre end Ferrari og Red Bull, så de var i stand til at være med i kampen om den endelige sejr. Men Alonso var for stor en mundfuld, så der var tale om kampen om andenpladsen mellem Massa, Räikkönen og Vettel.

Selvom Vettel mod slutningen fik godt gang i Red Bull raceren, var han faldet så meget bagud, at han ikke kunne nå Massa på tredjepladsen, der heller ikke kunne klare at komme op til Räikkönen, der igen ikke kunne komme op til Alonso, der vandt i suveræn stil.

Fernando Alonso Copyright Ferrari Media

Efter dette spændende og underholdende spanske GP, er kampen om mesterskabet igen blevet tættere. Næste løb er i Monaco, hvilket betyder helt nye udfordringer og måske en chance for Mercedes, der har en racer der kan tage en omgang hurtigere end nogle af de andre.

Lewis Hamilton Copyright Daimler-Benz

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Spaniens GP: Løbet - Hjemmesejr til Alonso Red Bull ikke bedre end Ferrari »