Pirelli gået i tænkeboks

Som følge af weekendens totalt dækstyrede F1 løb og resultat er man hos Pirelli godt klar over, at noget må gøres f.eks. strukturelle ændringer for at få dækkenes indflydelse på sporten tilbage på sporet allerede ved det canadiske Grand Prix.

Pirelli dæk . Copyright Pirelli

Af: Poul Østergaard Jørgensen (poej@bmf1.dk) d. 14/5 2013 klokken 21:05

Som det var i Barcelona, spillede dæk den absolutte hovedrolle. Man vil nu fra den italienske dækfabrikant søge tilbage mod to til tre pitstops løb.

Pirelli sportschef Paul Hembery Copyright Pirelli

Paul Hembrey, Pirellis motorsportschef gennem de sidste 12 år, forklarede til ESPN, hvordan man endte op med den helt forkerte kompound på Circuit de Catalunya.

”Vi kikker på kompounds og struktur, og meningen er selvfølgelig at komme tilbage til to/tre stops-strategier,” udtalte Hembrey.”

Pirelli-chef Paul Hembery Copyright Pirelli

”Det vi ser for øjeblikket, er en kombination af bilerne, som kører rigtig hårdt, meget hårdere end forventet, store fremskridt i ydelsen sammenlagt med en struktur, som er meget hård ved de forskellige kompounds. Strukturen er meget aggressiv i svingene, og man skubber kompounden udover dens grænser.”

”Nu er spørgsmålet så, om vi er i stand til på så kort tid at ændre kompound og levere det ønskede resultat. Man skal huske på, at vi har så begrænset adgang til bilerne og testarbejdet. Kan man ændre strukturen, så den er mindre aggressiv til vores kompounds, eller måske gå tilbage til sidste års struktur med dette års kompound, hvilket er cirka i midten? Det er svært at ramme rigtigt."

Pirellifolk i arbejde

”Fire stops var ikke noget, vi ønskede: vi kan ikke lide det. Det er ikke dramatisk, jeg mener, vi havde et interessant løb, og gennem de sidste mange år, har Barcelona ellers været det mest kedelige løb på kalenderen.”

Alonso vandt i Barcelona Copyright Ewert Foto

”At have en Ferrari med Alonso som vinder i hans hjemlands Grand prix gør det vel ikke til en så dårlig weekend, når alt kommer til alt, men jeg tror, at det er den forkerte sti, vi er på vej hen ad. ”

Afslutningsvis blev den 47-årige englænder spurgt, om ikke nye ændringer vil være uretfærdige overfor nogle teams: ”Jah, vi kan aldrig gøre alle tilfreds.”

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Barca vs Valencia FIA regulerer regel om fartbøder »