FIA: Ændringer af sikkerhedshensyn

Som skrevet tidligere på bmf1.dk, er dækfabrikanten Pirelli gået i tænkeboks forud for Grand Prixet i Monaco, efter seriøse holdbarhedsproblemer under Spaniens Grand Prix.

Romain Grosjean . Copyright Pirelli

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 19/5 2013 klokken 09:05

Pirelli har tidligere meldt ud, at de overvejer at genbruge tidligere gummispecifikationer fra 2011 og 2012, for at forlænge holdbarheden på de omstridte dæk. Men nu melder FIA sig på banen og pointerer i henhold til et regulativ, at Pirelli kun må ændre deres dæk med blik på en forøget sikkerhed og ikke i selve gummiblandingen.

FIA regulativet 12.6.3, der hører under den tekniske sektion, påpeger at dækspecifikationer vil blive besluttet af FIA senest den 1. september i den foregående sæson, og at ændringer hertil ikke må foretages i gennem hele den igangværende sæson, med mindre der er fuld enighed blandt alle konkurrerende teams.

Pirelli har endnu ikke besluttet hvilke ændringer, der vil blive foretaget, men motorsportsdirektør Paul Hembery udtaler, at ændringer sandsynligvis vil være små.

"Lad os vente og se, hvilke ændringer der nøjagtig vil blive lavet, men vi vil gøre hvad vi kan for at minimere det, der bliver anderledes," udtaler han til autosport.

Der er altså indtil videre ingen tegn på, at vi i de næste GP'er slipper for op til fire pit-stops og hurtig nedslidning.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes passer på rivaliseringen Nu kommer Paddy »