Williams-Mercedes en realitet

Så er det en realitet. Williams F1 Team skifter Renaults mesterskabsvindende motorer ud med Mercedes til næste år. Aftalen er flerårig, og der nævnes ikke nogen slutdato. Williams ser frem til at køre med de nye motorer.

Maldonado foran Bottas . Copyright Williams F1

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 30/5 2013 klokken 13:05

Williams kører i 2014 med Mercedes’ nye 1.6 liters V6 turbomotor. En aftale som sandsynligvis er kommet i stand gennem den tidligere Williams-chef, nu Mercedes-chef, Toto Wolff. Prisen skulle være noget lavere, end den Renault forlanger for 2014.

Reglerne for de nye motorer, eller Power Trains som de bliver kaldt, med ERS har en helt speciel udfordring. Der må maksimalt bruges 100 kg (bemærk ikke liter, da racerbenzin er lettere) til at køre de 300 km løbsdistance.

Mercedes V6 turbomotor
Copyright Daimler Benz


For at det skal kunne lade sig gøre, så kræver det, sammenlignet med dette års motorer, at de nye motorer bliver 30% mere effektive.

Resten af den udsendte pressemeddelelse er den sædvanlige omgang ros til den gamle motorleverandør, og hvor meget man glæder sig til det fremtidige samarbejde. Den del vil jeg undlade at spilde jeres tid med.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Nye dæk testes, men bruges ikke i Canada Williams’ tab en fordel »