• Forside

Pescarolo Judd tager første pole på Le Mans

Ikke overraskende er det de to Pescarolo Judd biler, der har indtaget de to første pladser i startrækken inden aftenens endelige kvalifikation.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 15/6 2006 klokken 11:06

Alan McNish, der deler bil med Tom K, sikrede sig tredje hurtigste tid, på en våd Le Mans bane.

Selvom Audi nummer 7 er den bedst placerede Audi R10 TDI, fik de ikke den bedste optakt til de legendariske 24 timers løb, da Dindo Capello spandt af banen og ramte barrieren under de meget svære forhold, banen indtil nu har budt kørerne.

Men til trods for dette meldes det ud, at bilen er utrolig hurtig ned af langsiden, men regn og oliespild på den del af banen, der løber på offentlig vej, gør det meget svært at holde momentet i den store Audi.

”Vi kørte en forholdsvis rolig kvalifikation, hvor vi ikke ønskede at tage for mange chancer,” udtalte McNish efterfølgende til sin egen hjemmeside.

”Bilen var i god balance og meget hurtig på langsiderne,” tilføjede han.

Alain McNish deler bil med Tom Kristensen, der i år går efter at sikre sig sin 8. sejr i Le Mans, og Dindo Capello, som Tom K. har vundet LeMans sammen med før. De tre var også holdet bag Audis første sejr med den nye R10 TDI, da de vandt 12 timers løbet på Sebring tidligere i år.

Hvis det lykkes for Audi at vinde løbet endnu engang, vil de blive de første til at vinde med en Diesel motoriseret racer. Hvis det tilmed er Audi nummer 7 der gør jobbet, så er det intet mindre en fantastisk.

Se den sidste kvalifikation på Le Mans i aften på TV2 Zulu kl. 21.50.