Hold øje med: Fernando Alonso og Kimi Räikkönen

Hold øje med tager i denne omgang et kig på to kombattanter, der skal forsøge at kæmpe sig vej til Sebastian Vettels førsteplads. Velkommen til Hold øje med.

Sebastian Vettel slapper lidt af Malaysias GP 2013 . Copyright Red Bull Media

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 7/6 2013 klokken 18:06

Begge har sejre og flere podieplaceringer, alligevel skal de have et godt løb i Canada, hvis de stadig skal have Vettel i kort snor.

Pt. har Sebastian Vettel scoret 107 point, mens Räikkönen følger efter med 86, og Alonso indtil videre har 78. En forskel på hhv. 21 og 29 point i Vettels favør.

Sebastian Vettel hev en 2. plads hjem i Monaco efter et intenst løb med masser af dramatik. En dramatik, som skulle betyde en hel del for Kimi Räikkönen, der måtte se sin pointhøst forsvinde da Sergio Perez gik efter indersiden ind i chikanen, som i stedet resulterede i en kollision, som sendte Raikkonen ned på den sidste pointgivende placering. Derved kunne Sebastian Vettel indsætte 18 point, mens Raikkonen kun hævede ét enkelt point og blev sat mærkbart tilbage i kampen.

Fernando Alonso endte på plads nummer syv og indkasserede 6 point, men han tabte sammenlagt 12 point i kampen til Vettel.

Der resterer stadig 13 løb i sæsonen, men uanset hvad, er det vigtigste for Räikkönen og Alonso, at de formår at holde sig tæt på Vettel og konstant score point i den høje ende, så de ikke giver Vettel for meget snor, da vi jo før har set hans berømte sejrsstime, der har sikret ham mesterskabstitlen.

Kimi Raikkonen Copyright Lotus GP

Fernando Alonso Copyright Ferrari Media

Kimi Räikkönen er en kører, der kan have både dårlige og gode dage. Han har dage hvor han kan være anonym men stadig vinde point, mens han ligesåvel har dage, hvor han iskoldt kører en sejr hjem. Han har et verdensmesterskab i rygsækken og masser af erfaring, så selvom Vettel i øjeblikket er trukket fra, så er det ikke noget der påvirker den skarpe finne.

Fernando Alonso er med sit spanske temperament en kører, som gennem tiden har fået rodet sig ud i en del kontroverser. Men hans temperament har også givet ham det blod på tanden, der har sikret ham de to verdensmesterskaber i 05 og 06. Måske kan hans temperament være med til at finde vejen til toppen af skamlen videre i sæsonen og måske køre sig forbi Vettel?

En helt anden ting er psyken, i det her tilfælde hos de tre kørere. Hvem er bedst når det virkelig brænder på, og alle tre kørere måske står med chancen for et VM sidst på sæsonen? Og hvem har det bedste materiel, både over et enkelt løb og over hele sæsonen?

Hvorom alting er, så skal der udkæmpes et slag på Circuit Gilles Villeneuve i Montréal. Så husk at holde øje med de to herrer, som udfordrer den nuværende verdensmester.

Husk at du kan følge LIVE-dækningen af både kvalifikation og løbet her på sitet.

/fl

Jenson Button Copyright McLaren Media

Starten Copyright Bridgestone Motorsportmedia

Jenson Button Copyright Bridgestone Motorsportmedia

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Canadas GP: 1. frie træning: di Resta hurtigst Thailand er løbet ind i problemer »