Kimi og Daniel straffes

Efter kvalifikationen er to kørere idømt gridstraffe. Kimi Räikkönen og Daniel Ricciardo starter begge længere tilbage, end de kvalificerede sig. I alt blev fem kørere set efter for at have begået fejl ved genstarten af Q2.

Kimi Raikkonen . Copyright Lotus GP

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 9/6 2013 klokken 09:06

Kimi Räikkönen og Daniel Ricciardo blev begge idømt to strafplaceringer efter kvalifikationen, men Kimis straf blev senere ændret til kun én startplacering, da han var den første, der blev straffet. Årsagen til straffen var måden kørerne placerede deres biler på til genstarten af Q2.

Felipe Massa forårsagede det stop i Q2, der senere skulle betyde gridstraffe til Daniel Ricciardo og Kimi Räikkönen.
Copyright Ferrari Media


Bilerne skal køre ud efter den rækkefølge, de kommer til pitudkørslen på, og her havde Kimi linet op i den modsatte bane af ’Fast lane’ som nummer et. Han kommer imidlertid op som nummer fire og kørte på banen som nummer to.

Kimi Räikkönen starter nu 10’er, mens Daniel Ricciardo rykker tilbage på plads 11. Nico Hülkenberg starter nu som nummer ni.

Kimi Räikkönen, Daniel Ricciardo, Jean-Eric Vergne, Sergio Perez og Pastor Maldonado blev alle undersøgt.

Som en lille krølle på historien, kan det tilføjes, at The Iceman kan tangere en af Michael Schumachers rekorder i dag. Hvis det lykkes for finnen at slutte i top 10, vil han have hentet point i 24 løb i træk.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Canadas GP: Kvalifikationen: Vettel på pole Rosberg hurtigere end Lewis »