• Forside

Ren Audi front på Le Mans

Efter gårsdagens sidste testkørsler og kvalifikation kan vi konstatere, at Audi er i storform og at det er Audi nummer 7, der har taget pole til årets Le mans løb. Hvem er det så der kører nummer 7? Det er da Tom Kristensen, Alan McNish og Dindo Capello!

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 16/6 2006 klokken 10:06

De to Audier kom på banen lige da den sidste træning/kvalifikation begyndte i går klokken 22.00, hvor de satte alle de øvrige hold godt og grundigt på plads.

Det var Pescarolo bilerne der havde sat sig på de første pladser inden aftenens kvalifikation, men efter få omgange på banen, var Marco Werner mere end 4 sekunder hurtigere end den hurtiste Pescarolo og tog dermed pole.

Men der var tale om en pole, som var til låns. For allerede omgangen efter tog Audi nummer 7, med Dindo Capello bag rettet Pole, med en tid der var lidt over en tiende del sekund hurtigere end Werners.

De tider Audi satte på omgang nummer 7 og 8 viste sig at holde helt til klokken 24, hvor kvalifikationen sluttede, selvom Pescarolo virkelig prøvede hårdt på at få pole tilbage. Dog skal det tilføjes, at de kom tættere på, hvor den hurtigste sluttede 2,1 sekunder efter Kristensens bil.


Kan de gøre det igen?

Et andet sted på pitlane havde det danske team, med deres Zytek, store problemer og længe så det ud til, at de slet ikke ville nå at komme ud til kvalifikationen.

Men med lidt under en halv time, blev Casper Elgaard sat i bilen for første gang. Han fik hurtigt bilen op i top 15, som var deres erklærede mål og helt acceptabelt.

Men Elgaard ville det anderledes, så efter et skifte til kvalifikationsdæk gik han ud og satte endnu bedre tider, for at slutte med en tid der var god nok til en 8. startplacering på allersidste omgang. Godt gået.

Men feltet er jo fyldt med danskere i år. Jan Magnussen skal vise, om han kan vinde sin klasse endnu engang, men det ser noget svært ud i år, med de stærke Aston Martin som total dominerende i GT1 klassen.

Magnussens bil kom dog op på en 3. startplacering kort inden kvalifikationen blev afblæst, men de er stadig omkring et sekund langsommere på en omgang, end den hurtigste Aston Martin, så det ser ud til at blive en kamp op af bakke i år for Big Mag.

I GT2 klassen, har vi Thorkild Thyrring og Lars 'Hjulspind' Nielsen med, hvor 'Hjulspind' ligger til at kunne tage klassesejren.

Både Nielsen og Thyrring var utroligt tilfredse efter kvalifikationen, så det bliver spændende at se, hvad de kan udrette i den tunge ende af feltet.

24 timers løbet på Le Mans starter lørdag den 17/6 klokken 17.00 og kan følges på TV 2 og TV 2 Zulu.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER