Mercedes må vente lidt endnu

Efter dagens høring i dæktestskandalen, har Mercedes AMG holdet fået besked på at gå hjem og vente. En afgørelse forventes at blive fremlagt fredag.

De nye dæk . Copyright Pirelli Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 20/6 2013 klokken 22:06

Det var en lang og oprivende dag for Mercedes, i Paris i dag, da de blev afhørt i sagen omkring dæktesten for Pirelli.

FIA var hårde og direkte i deres anklager, der var rettet udelukkende mod Mercedes, som anklageren mente havde handlet i direkte modstrid med det stående testforbud.

Mercedes på den anden hånd, udtalte at de havde handlet i god tro, da det var en test udført udelukkende af Pirelli, der ikke har en økonomisk interesse i at gøre Mercedes bedre, hvilket der er en åbning for i aftalen.

FIA var dog overbeviste om, at Mercedes vidste at de var på afveje, da de gennemførte testen med deres 2013 racer, da de havde sikret sig at ingen viste noget om det og at kørerne kørte med neutrale hjelme for at skjule deres identitet, samtidig med at Hamilton påstod at han var i Florida.

Yderligere fastslog FIA, at alle er klar over at enhver kørsel på en bane, uanset om det er med 10 km/t eller 300, betragtes som en test, hvilket gør denne test ulovlig.

Den endelige afgørelse kommer i morgen, efter der er blevet grundigt voteret blandt paneldeltagerne, men alt tyder på at Mercedes vil blive dømt for at have udført ulovlig testarbejde i sæsonen, men hvilken straf FIA vil påligge dem, er nok det mest spændende.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Dækafhøringssagen er begyndt Mercedes slipper næsten straffrit »