Dækafhøringssagen er begyndt

FIA og Mercedes sidder nu til afhøring i dæktestskandalen, hvor Mercedes testede dæk for Pirelli med deres 2013 racer og begge deres Grand Prix kørere bag rettet.

Ross Brawn . Copyright Mercedes AMG

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 20/6 2013 klokken 13:06

Afhøringen af Mercedes i forbindelse med sagen omkring den dæktest de hjalp Pirelli med i Barcelona, efter det spanske Grand Prix, bliver afholdt for åbne døre, hvilket betyder at der allerede nu er kommet de første udmeldelser ud.

FIA har i første omgang udtalt, at de er uforstående overfor Merdedes’ påstand om at de skulle have fået tilladelse til at gennemfører testen af dem.

Mark Howard fra FIA udtalte, at udmeldingen om at de skulle have fået accept af testen over telefonen, uden den var mere specificeret end som så og at de ikke efterfølgende kontaktede Charlie Whiting, kommer meget bag på ham.

Mercedes holder dog stadig fast i, at da testen blev udført af Pirelli, var der intet ulovligt ved den, da der er en undtagelse for netop denne form for test og at de handlede i god tro.

Howard undre sig dog fortsat over deres holdning, da han ikke kan se at der kan være tvivl om at de foretog en ulovlig test.

”Det fremgår meget tydeligt, at enhver form for kørsel på en bane, bliver betragtet som testtid. Enhver form for testtid i en igangværende sæson er ulovligt, så hvad er der at være i tvivl om?”

Selvom Ros Brawn ser ud til at være sikker i sin sag, er der ikke meget der tyder på at Mercedes står med ret gode kort på hånden.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Red Bull anvender ikke Traction Control Mercedes må vente lidt endnu »