Ny Concorde aftale på plads

FIA og Bernie Ecclestone har indgået en ny Concorde aftale, der binder de to organisationer sammen i yderligere 7 år. Aftalen mangler dog lige en underskrift fra de 11 Formel 1 hold.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 27/9 2013 klokken 13:09

FIA har netop meldt officielt ud, at der er indgået en aftale mellem dem og FOM, der har de kommercielle rettigheder til Formel 1 og som i dag styres af Bernie Ecclestone.

Concorde aftalen, der har en anslået værdi på omkring 9 milliarder kr., binder parterne sammen i yderligere 7 år.

Der meldes ikke noget ud omkring detaljerne, men FIA bekræfter, at den nye aftale stiller dem bedre i forhold til økonomi og muligheder for at gøre sporten mere interessant.

”Parterne har lavet en aftale, der giver sporten en stærk og stabil fremtid for Formel 1. Aftalen lægger samtidig et solidt fundament for den fremtidige udvikling af FIA Formel 1 verdensmesterskabet,” fremgik det i udtalelsen.

Formel 1 verdensmesterskabet 2013 er afviklet uden en gældende Concorde aftale, da den seneste udløb i 2012, hvilket helt sikkert har medført, at Ecclestone har været mere villig til at få lavet en ny aftale.

”FIA ser frem til at fortsætte deres historiske rolle som garant for regler og sikkerhed i Formel 1 i de næste mange år,” sluttede udmeldingen.

Dog mangler der lige 11 underskrifter fra holdene i Formel 1, før den nye Concorde aftale er noget værd.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ansættelsesstop hos Lotus Pirelli fortsætter i Formel 1 »