Koreas GP: Dagen derpå

Det er dagen efter Koreas Formel 1 Grand Prix og endnu en sejr til Sebastian Vettel. Et løb der bød på to perioder bag sikkerhedsbilen og endnu en brand til Webber. Velkommen til Dagen Derpå.

Sebastian Vettel . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 7/10 2013 klokken 09:10

Hvis man nøjes med at se på resultatet, vil Koreas Formel 1 Grand Prix ikke ligefrem gå over i historien som det mest spændende løb, men selvom der ikke var tvivl om, hvem der ville vinde, så var der masser af spænding og dramatik længere nede i feltet.

Sebastian Vettel tog relativt nemt starten og satte hurtigt feltet på plads ved at skabe et to sekunders hul allerede på første omgang. Derfra tog han det mere roligt og passede godt på sin bil.

Men kampen om de efterfølgende placeringer var helt anderledes, hvilket Felipe Massa oplevede, da han pludselig holdt den modsatte vej med sin Ferrari. At der ikke skete mere, end der gjorde, var utroligt heldigt.

Lewis Hamilton troede på at han kunne slå Sebastian Vettel copyright Mercedes AMG

Nico Hülkenberg i Sauber havde en helt fantastisk weekend, der blev belønnet med en flot 4. plads i løbet. En placering han fik på ren fightervilje, og der er ingen tvivl om, at han viste sig frem på den allerbedste måde for potentielle nye arbejdsgivere, med flot kørsel, der viste ham som en fighter uden at være en bølle.

Hülkenberg kørte med stil en flot 4. plads hjem til Sauber Copyright Pirelli

En der kunne og måske burde have været fremsat som en bølle, var endnu engang Perez, der igen kørte bredt med sin McLaren, hvor han godt kunne have ladet være, for at undgå at blive overhalet. Straffen udeblev men hændelsen vil efterfølgende blive set efter, så det kan stadig ende med en straf for Perez, når feltet kommer til Japan.

Perez var også manden bag første tur bag sikkerhedsbilen, efter hans højre fordæk smed slidbanen Det resulterede i, at der blev spredt kulfiberrester ud over banen sammen med den efterladte slidbane.

Sergio Perez tager den altid lige til grænsen og nogen gange lidt over copyright McLaren Group

Pirelli vil endnu engang stå for skud, for selvom dækket tydeligt var beskadiget inden uheldet, så virker det meget forkert at hele slidbanen forlader dækkassen på den måde.

Nico Rosberg bragte fyrværkeri til showet, da han under en hurtig overhaling af Lewis Hamilton, fik knækket et ophæng på fronten, der sendte frontvingen på tyskerens Mercedes i asfalten med flotte gnister til følge.
Surt for Rosberg, som på det tidspunkt var rigtig hurtig og seriøst på vej op gennem feltet.

Dagens mest uheldige mand må dog siges at være Webber.
Han fik sat en aggressiv strategi under første periode bag sikkerhedsbilen, og med bløde dæk var det planen, at han skulle op gennem feltet, hvilket til at begynde med også så lovende ud.
Men kort efter genstarten snurrede Sutil sin Force India racer rundt og kørte baglæns ind i Webbers side, hvorved oliekøleren blev smadret, så der kom varm olie på en endnu varmere udstødning, hvilket resulterede i en brændende Red Bull racer.
Endnu en tur bag sikkerhedsbilen er påkrævet, da Webbers bil udspyer fæl sort røg, inden de lidt langsomme marshalls får slukket ilden.

Hos Ferrari var denne weekend ikke en af dem, som de vil huske tilbage på med glæde. De havde ikke rigtigt noget at byde på, og Alonso, som igen var den hurtigste Ferrarikører, kunne end ikke følge med Hülkenbergs Sauber, der som bekendt kører med samme motor.
Det betød yderligere pointtab i forhold til Vettel, og Alonso virkede også opgivende efter løbet, da han lykønskede Vettel ved vejekontrollen.

Dagens Hot or Not liste, ser efter min mening således ud:

Hot:
Nico Hülkenberg for overbevisende kørsel i Sauber raceren.
Kimi Räikkönen for at få alt til at spille i den rigtige retning for ham.
Roman Grosjean for at køre et fantastisk stabilt løb.

Not.
Ferrari for slet ikke at være klar til udfordringen i Korea.
Pirelli for endnu engang at skabe usikkerhed omkring deres dæk.
Koreas GP for ikke at have styr på brandfolk og ikke mindst for at sende en brandbil på banen, mens løbet stadig var i gang.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Koreas Grand Prix - Løbet LIVE. Vettel for 4. gang Brawn skifter til McLaren »