Newey måske færdig med Formel 1

Designguruen over dem alle, britiske Adrian Newey, har antydet at han muligvis forlader sporten efter 2014. En vigtig andel i Red Bulls dominans kan således snart være fortid.

Adrian Newey . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 27/10 2013 klokken 18:10

Det er tidligere blevet offentliggjort, at Red Bulls aerodynamiske chef, Peter Prodromou,ved udgangen af 2014 forlader teamet til fordel for McLaren. Nu ser det ud til, at også chefdesigner Adrian Newey snart kan være fortid hos Red Bull. Ikke til fordel for et andet team, men fordi den 54-årige brite også har lyst til at prøve kræfter med ”andre interesser.”

Adrian Newey. Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Newey har været en fast bestanddel af Formel 1 siden slutningen af 80’erne, og han har undervejs været på lønningslisten hos både Williams og McLaren. Newey er generelt anerkendt som et af de største genier indenfor design og aerodynamik, og hans nytænkning har ofte betydet forskellen mellem succes og fiasko.

Adrian Newey er til dato den eneste designer, som har vundet konstruktørmesterskabet med 3 forskellige teams.

Mark Webber. Copyright Getty Images/Red Bull Racing

I et interview med britiske ’Telegraph’ siger Newey: ”Jeg er nu 54 år, og der er mange andre ting, jeg godt kunne tænke mig at blive involveret i.”

”På et tidspunkt, jeg ved ikke præcis hvornår, føler jeg, at det vil være på tide at blive involveret i andre ting. Formel 1 er en så altomfattende sport, at det er meget svært at være ordentligt engageret i den og samtidig også lave noget andet.”

Red Bull behøver imidlertid ikke frygte for næste år, for Newey garanterer for sin loyalitet i 2014: ”Min umiddelbare fremtid ligger i Formel 1. Jeg engagerer mig fuldt ud i næste sæson og det nye reglement.”

Christian Horner giver Adrian Newey en RB5 i gave. Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Der florerer allerede flere forskellige rygter om Neweys næste jobmuligheder, og hovedpersonen kaster selv lidt ekstra benzin på bålet, da ’Telegraph’ sidst i interviewet spørger, hvad han kunne tænke sig at lave efter Formel 1. ”Måske Americas Cup, hvem ved?,” slutter Adrian Newey.

Americas Cup har længe haft tilnavnet ’Havets Formel 1’ og er i høj grad også en højteknologisk sport, hvor der arbejdes med eksotiske materialer, og hvor design og aerodynamik er vigtige faktorer. Det er ikke svært at forestille sig Adrian Newey i dette miljø.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Indiens GP - Løbet LIVE: 4xVettel Vettel får reprimande, Red Bull bøde »