Kold luft mellem Lotus og Räikkönen?

Forholdet mellem Kimi Räikkönen og Lotus-teamet ser efterhånden ud til at være temmelig anstrengt. I dag glimrede finnen ved at udeblive fra et pressemøde forud for weekendens GP i Abu Dhabi.

Kimi Raikkonen Australiens GP 2013 . Copyright Lotus-Renault GP

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 31/10 2013 klokken 19:10

Det er efterhånden en offentlig hemmelighed, at Lotus og Kimi Räikkönen nok ikke er på julekort i fremtiden. Siden finnen annoncerede sit skifte til Ferrari fra årsskiftet, er det tilsyneladende kun gået én vej med forholdet mellem arbejdsgiver og ansat. Seneste eksempel så, eller rettere hørte, vi under Indiens GP, hvor både team og kører for åben mikrofon brugte ord, som ikke slap gennem produktionsselskabets censur.

Eric Bouillier. Copyright Lotus GP

I dag løb det sædvanlige torsdags-pressemøde så af stablen forud for weekendens GP i Abu Dhabi, og her var der ingen spor af den fåmælte finne. Verdensmesteren fra 2007 har aldrig været den store fan af pressen og alt det postyr, som også følger med en karriere som F1-kører, og hans arbejdsgiver forsøgte da også at nedtone betydningen af finnens fravær.

Kimi Raikkonen. Copyright Lotus GP

En talsmand fra Lotus meddelte således, at Räikkönen blot var lettere forsinket efter at have været en tur hjemme i Europa efter Indiens GP sidste weekend. Finnen vil være på plads til fredagens træning, lød meldingen fra Lotus.

Der bliver også brug for en Räikkönen i topform i weekendens løb i Abu Dhabi – selvom både kører- og konstruktørmesterskab er afgjort, resterer der stadig en indædt kamp om de sekundære placeringer. Inden løbet i Abu Dhabi er Mercedes på 2. pladsen med 313 point, mens Ferrari har 309 point. Lotus er på 4. pladsen med 285 point, og med 3 løb tilbage er der absolut stadig noget at kæmpe om.

Lotus. Copyright Lotus GP

Den endelige placering i konstruktørmesterskabet har stor økonomisk betydning, da den danner grundlag for beregningen af teamets andel i TV-indtægterne.

Måske skal der ikke lægges mere end som så i finnens fravær, men det kan også tænkes, at Räikkönen har villet statuere et eksempel overfor teamet. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at han var meget lidt imponeret over teamets indsats i Indien.

Jérôme D'Ambrosio. Copyright Lotus GP

Kan man forestille sig, at Lotus vælger at fritstille finnen før tid? Teamet har en kompetent reservekører klar i kulissen i form af belgiske Jérôme D’Ambrosio, så muligheden er absolut tilstede.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Tager Petrov Sirotkins sæde hos Sauber? Abu Dhabi GP: 1. frie træning. Grosjean hurtigst »