Store vaskedag i 2014-kalenderen?

Der er 22 løb på den provisoriske kalender for 2014, men det forlyder nu, at tre løb bliver droppet, og mindst to løb får nye datoer. Den 6. december er vi alle klogere, når verdensmotorsportsrådet (WMSC) mødes i Paris.

Jenson Button tager det ternede flag . Copyright Pirelli

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 21/11 2013 klokken 12:11

Vi har tidligere skrevet den provisoriske kalender for 2014-sæsonen. 22 løb med tilføjelsen af tre nye baner. Ingen regner dog med, at løbene i New Jersey og Mexico bliver til noget næste år, og det forlyder også, at løbet i foråret i Korea bliver droppet fra kalenderen.

Løbet i Brasilien har ofte problemer med regnen.
Copyright Virgin Racing


Dermed får vi en mere rimelig kalender på 19 løb, hvor mekanikerne specielt tilgodeses. Sæsonen bliver også to uger kortere, da en større rokade vil finde sted blandt de sidste tre løb. Brasilien overtager Abu Dhabis plads den 26. oktober, og det amerikanske grand prix rykker en uge frem til 2. november.

16. november, eller datoen hvor Mexicos grand prix skulle afvikles, køres der så løb i Abu Dhabi. Udover at garantere 100% solskin til sæsonfinalen, noget man med modsat fortegn næsten kan garantere ikke sker i Brasilien, så har holdene mulighed for at blive på banen og køre enten en officiel post-season test eller den populære Young Drivers-test.

Det regner aldrig i Abu Dhabi. Copyright Ferrari F1

Vi bliver klogere om aftenen den 6. december, men ændringerne lyder ikke som helt hul i hovedet.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hvem kører hvor i 2014 Hold øje med: Sidste løb i sæsonen »