Hold øje med: Sidste løb i sæsonen

F1 sæsonen 2013 er ved at gå på hæld, men der resterer dog det sidste løb i weekenden i Sao Paulo. Der venter mange nye tiltag og kørerkonstellationer næste år. Velkommen til Hold øje med.

Starten . Copyright Sauber Motorsport

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 22/11 2013 klokken 08:11

Denne udgave af Hold øje med er en smule anderledes end normalt, da vi her på BMF1 varmer op til sidste løb i Brasilien og ser fremad mod næste år.

Jeg har læst, at sæsonen 2014 er lidt anderledes, da en knægt fra Danmark har fået et "kørekort" af McLaren og skal med F1 cirkusset rundt omkring i verden. Hvilken bedrift!

Selvom verdensmesterskabet blev afgjort for tre løb siden og der aldrig rigtig helt var tvivl om udfaldet, specielt ikke efter sommerpausen, er det kun naturligt at kaste et blik på hvad der venter næste år.

At Kevin Magnussen har vundet slaget om næste års sæde mod Sergio Perez er fuldt fortjent. Manden har vist at han kan. Ikke bare er han enormt hurtig, alder og F1 erfaring taget i betragtning, men samtidig er han en kører der besidder en evne til at kontrollere sin racer og sine instinkter. Det bedste eksempel herpå var, da han i World Series by Renault 3,5 satte alt og alle på plads efter at være blevet diskvalificeret i weekendens første løb. I det sidste løb startede han på pole og dominerede løbet ud, men i stedet for at køre bilen helt ud og vinde med 30 sekunder, stabiliserede han sig med minimum fem sekunder ned til forfølgerne og kørte derfra sikkert i mål og passede dermed på sin bil - det vidner om modenhed og kontrol.

Kevin Magnussen Copyright McLaren Media

En anden betydningsfuld faktor for 2014 er de store omfattende ændringer. Den største af dem alle er nedgangen fra V8 til 1,6 liter V6 med turbo. Det betyder at kørerne skal vænne sig til en ny motor der reagerer anderledes og får et noget andet spark.
Dertil kommer nye regelændringer i både design og løbsweekender. Der har været forlydener om at bilerne absolut ikke bliver kønne at se på og motorerne ikke bliver til at høre, men ligeså bliver der manet til besindighed med en forventning om at det hele bliver ligeså meget værd som i de tidligere år. Af andre ændringer kan nævnes totalvægten og brændstofforbrug, som de kan læse meget mere om her på vores side efterhånden som vi kommer tættere på vinteren og de nye biler bliver præsenteret.

Mercedes V6 turbomotor Copyright Daimler Benz

Weekenden vi går i møde er ikke en kedelig én af slagsen. Banens udformning og prestige i at vinde det sidste løb er garanti for god racing og spændende dueller. Tænk bare tilbage på Michael Schumachers sidste løb, hvor han kørte sig op gennem feltet på en måde som kun Kimi Raikkonen ellers ville gøre det. Derudover har også Sebastian Vettel haft stor succes på banen.
Desuden bliver det også et meget følelsesladet GP for Felipe Massa, der slutter sin karriere for Ferrari på hjemmebane, han vil uden tvivl gøre alt hvad der står i hans magt for at levere et godt resultat. Næste år sætter han sig i sædet hos Williams teamet. Det bliver interessant og se hvad hans erfaring kan skabe hos det hæderkronede hold.

Af andre begivenheder på gridden kan nævnes det interne slag mellem de to Red Bull kører. Sebastian Vettel vil uden tvivl gøre alt for at slutte sin, i forvejen, storslåede sæson af med endnu en rekordbrydene sejr så han dermed er oppe på ni. Derimod kæmper Mark Webber for æren og om at forlade sit team på den bedst mulige måde og hente den sejr, han endnu ikke har fået i år.

Felipe Massa Copyright Ferrari Media

Sebastian og Mark snuppede Lewis i starten Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Der bliver rigeligt at se til i denne wekkend, men husk at nyde det. For lige om lidt går vi en lang og kold vinter i møde, inden vi igen kan finde Formel 1 på skærmen og alle samles om det vi elsker højt.

/fl

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Store vaskedag i 2014-kalenderen? Brasiliens GP: 1. frie træning. Rosberg hurtigst »