Brasiliens GP: 3. frie træning. Webber hurtigst

De to første træninger var præget af regn, men fredagsregnen var intet i forhold til den regn kørerne blev budt på under den 3. træning, hvilket betød at der var meget lidt aktivitet på banen.

Mark Webber . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 23/11 2013 klokken 15:11

3. Træning er normalt den træning, hvor de sidste tilpasninger af racerne bliver foretaget og nogle gange en træning, der viser nervøse mekanikere der forsøger at finde ud af hvorfor deres racer ikke er med blandt de bedste.

Sådan var denne tredje træning ikke. Tæt regn i den første halve time, betød at der stort set ikke blev kørt i den første halve time. Eneste mand der brugte nogen tid på den våde bane, var Lewis Hamilton, der ikke var tilfreds med sin racer i går.

Da der var gået en halv time, stoppede regnen, hvilket betød at banen hurtigt tørrede så meget op, at der begyndte at komme biler på banen igen.

Da først der var kommet lidt biler på banen, væltede det ud af pitten og indenfor 10 minutter, var der 12 der havde sat en tid.

Her blev de så ramt af en anden udfordring, nemlig den at der kun er et begrænset antal regnvejrsdæk til rådighed og når der er meget der tyder på at kvalifikation og løb også bliver vådt, så skal der holdes igen, selvom regnvejrsdæk i regn, holder længe.

Mod slutningen af træningen, faldt tiderne voldsomt, selvom der tydeligt var massere af vand på banen endnu.
Selvom dre var meget vand på banen, var det intermedia dækkene der blev brugt mod slutningen, hvilket forklarer hvorfor tiderne pludseligt faldt med flere sekunder.

Webber endte med at have hurtigste tid.
Vettel sluttede nede som nummer 17, men kørte også kun en enkelt omgang.

Rosberg, Alonso og Button satte slet ikke en tid.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Brasiliens GP: 2. frie træning. Rosberg hurtigst i Brasiliens GP: Kvalifikationen LIVE - Vettel som e »