• Forside

Er der plads til Cosworth i fremtiden?

Cosworth har været med i Formel 1 helt tilbage til den gang verden var i sort/hvid og ord som ABS, traction control og lignende ikke eksisterede. Men er der stadig plads til Cosworth i fremtiden?

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 28/6 2006 klokken 06:06

Et spørgsmål, som virker som nemt at svare ja til, men også et spørgsmål som har givet Cosworths ledelse hovedpine de sidste par år. Specielt disse år, hvor flere af de store motorfabrikanter barsler med at levere motorer til et ekstra team.

Det siger Cosworth’s commercial director Bernard Ferguson.

“Det er svært for os uafhængige. Der er 12 hold i 2008 og seks fabrikanter, og hvis de alle beslutter sig for at levere til et ekstra team, så ser Cosworths fremtid ikke lys ud.”


Williams kører i år med Cosworth V8 motorer. Det gør de ikke i 2007

”Vi mener, at der er plads i Formel 1 til folk som os. Der skal være en uafhængig leverandør involveret. Det er svært at forestille sig en bestyrelsesformand give tilsagn til det finansielle forbrug og godkende det for mindst fem år. Vi kæmper og så længe vi laver et ordentligt produkt, så vil vi være involveret.”

Cosworths fremtid hedder ikke nødvendigvis Cosworth. Dette skal forstås på den måde, at Cosworth leder efter en samarbejdspartner, som vil navngive Cosworth motoren. For eksempel Mazda navnet.


Sidste år kørte Red Bull med Cosworths motorer

”Vi har behov for en partner, der kan vise hvad vores motor kan. Hvis man ender med at ryge baglæns på gridden, så bliver det svært. Vi prøver på at gøre det bedste stykke arbejde vi kan. Jeg mener at fabrikanternes forbrug vil være svært at opretholde. Det er meget svært for de fem fabrikanter som ikke vinder.”

“Hvad vil der ske, hvis bare en fabrikant vælger at trække sig?”