Montezemolo: Räikkönen med risiko

At Fernando Alonso og Kimi Räikkönen næste år udgør kørerbesætningen hos Ferrari, gør teamet til et af de stærkeste på gridden rent kørermæssigt, men at parre de to stjerner kan give problemer.

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 2/1 2014 klokken 17:01

Der hersker ingen tvivl om, at Fernando Alonso og Kimi Räikkönen udgør et umådeligt godt kort at have på hånden. Sidstnævnte ankommer til Ferrari til denne sæson og har tidligere vundet et verdensmesterskab med teamet, da han i 2007 sejrede over alle.

Det er endnu ikke lykkedes Fernando Alonso at vinde et mesterskab med den stejlende hingst, og ikke nok med det; nu får han en endnu stærkere modstander ved sin side. På mange punkter en stor fordel for teamet, men med ligeså meget risiko.

Luca di Montezemolo vurderer, i et interview med Reuters, at Räikkönens ankomst også medfører en del risici.

"At sætte Alonso og Räikkönen sammen kan være farligt, men i Formel 1 er alt potentielt farligt. Jeg ved, at Alonso ved, at han ikke kører for sig selv, men for Ferrari. Hvad angår Räikkönen, så ved han, at han er i anden halvdel af sin karriere, og at det er to meget vigtige år for ham med hensyn til erfaring og ansvar."

Montezemolo er også overbevist om, at begge kørere ved, hvad det vil sige at køre for Ferrari - at de skal samarbejde og ikke kun tænke på dem selv.

"De har æren og ansvaret for at køre for Ferrari, og at man ikke kører for sig selv, men for teamet."

"Hvis en kører ønsker at køre for sig selv, er der mange muligheder. De kan skabe deres eget team eller gå en anden vej, men hos Ferrari er reglerne således, hvilket Stefano Domenicali også har gjort yderst klart overfor dem begge."

Sæsonen 2014 bliver uofficielt skudt i gang d. 28 januar, når de første tests løber af stablen.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Magnussen i Hamiltons fodspor Tillykke med de 45, Schumacher »