Horner: Ingen alvorlige problemer

Red Bull fik ikke mange data at arbejde med efter de første pre-season tests på Jerez. Teamchef Christian Horner insisterer imidlertid på, at teamet ikke har alvorlige problemer.

Christian Horner . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 10/2 2014 klokken 20:02

Der gik ikke længe før ord som ”krise” og ”formdyk” dukkede op i diverse medier, da Red Bull forlod den første pre-season test på Jerez med kun 21 omgange på tavlen. Til sammenligning tilbagelagde McLaren 245 omgange, Ferrari 251 og Mercedes hele 309. Med de omfattende ændringer op til denne sæson, som betyder at alle teams kommer med helt nye racere, er det selvsagt af rigtig stor værdi at få kørt så mange testkilometer som muligt.

Daniel Ricciardo. Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Især på grund af de nye turbomotorer og de nye, kraftigere ERS-enheder, som kræver betydelig mere køling end de hidtil anvendte KERS-enheder, kan det vise sig altafgørende at få diagnosticeret og afhjulpet de værste ”børnesygdomme”, inden sæsonen starter i Melbourne. Ifølge de officielle rapporter var det netop disse nye komponenter, som ikke fungerede sammen i den nye RB10, da de første tests løb af stablen i de sidste dage i januar.

Nu siger Red Bulls teamchef Christian Horner imidlertid, at der ikke er grund til bekymring. I et interview med ’Sky Sports’ nedtoner han de problemer, som teamet slås med i disse dage.

Sebastian Vettel. Copyright Getty Images/Red Bull Racing

”Der er et par ting, som vi fra vores side skal have strammet op på, men det er ikke noget alvorligt. På samme måde har Renault selvfølgelig nogle punkter, hvor de skal rydde op. Men de her biler er så komplicerede, at selv små problemer kan medføre alvorlige defekter.”

Selvom Horner altså nedtoner teamets udfordringer, så vil han ikke garantere, at man har løst alle problemer, inden den næste officielle test løber af stablen i Bahrain i næste uge.

Christian Horner. Copyright Getty Images/Red Bull Racing

”Der er tydeligvis stadig noget arbejde at gøre, men der er også stadig noget tid til det første løb. Bahrain er en vigtig test, og derfor arbejder vi hårdt både hos Renault og på fabrikken i Milton Keynes. Vi ønsker naturligvis ikke endnu en test som på Jerez, men omvendt så er det jo det, tests skal bruges til – man finder problemområderne og får dem løst, så man ikke skal bekymre sig om dem i løbene,” slutter Christian Horner.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bernie: de dropper sigtelserne 2 nye hold i 2015 »